Då vet ni att Catarina König vann med denna finaltårta, eller Catarinatårta som den kallas. En tårta med citronbottnar, fylld med passionscurd och hallonmousse och slutligen täckt med en underbar vit chokladfrosting
Min lille grabb hade kals nu i mars och bjöd över hela klassen + några till. Tyvärr så råkade kalaset komma ivägen för influensan och flera av barnen hade blivit dåliga och kunde inte komma
Förvara tårtan i kylen. Marängbotten. Sätt ugnen på 100 grader. Vispa äggvitorna till ett vitt skum. Tillsätt strösockret och fortsätt vispa till ett hårt skum
Häll smeten i en smord och bröad form (24cm) och grädda i nedre delen av ugnen i 20-25 min. an blir bra) tills den tjocknat ordentligt, ca 30-40 min tar det
- När det svalnat så vispas det upp som vanligt grädde. (Vill man ha en hög tårta kan man ta fler ägg. Tårtan har jag sedan spacklat med kvarvarande dumlefluff, plaserat ut Maltesers (chokladgodis) över toppen på tårtan
Choklad och jordgubbar är ju en klassisk kombination så tänkte varför inte testa de i en tårta. Tillsätt smöret tills de smälter och sedan låt de svalna lite innan du häller på tårtan
Den blev så god, så ni skall få receptet och steg-för-steg-anvisningar hur man kan göra. Bakboxen i april innehöll ingredienser till en tårta med hallonmousse och vit choklad
Det gav mig tillfälle att göra denna tårta med smak av After Eight. Jag visste precis hur jag ville ha den - chokladbottnar med en mintgrön fyllning med bitar av After Eight
Originalreceptet på den lite annorlunda moussen kommer från en kokbok om cajun-kreolmat. I år önskade sig dottern en av sina absoluta favorittårtor som är den här underbara chokladtårtan med marshmallowmousse
1Häll smeten i smord och bröad 2-liters form, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20-25 minuter eller tills kakan känns torr och har fin färg. 1Bred resterande ananaskräm över och runtom hela tårtan
Slutresultatet är två olika recept ihopsatta till en kaffebrownie med Coca-Cola glasyr. Tag sedan jag provade att baka efter ett nytt recept, ska jag vara ärlig så är det nästan en månad sedan jag bakade något alls
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.