Smörbullar med vanilj och knäckig kokostosca
www.kronjast.se
www.kronjast.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Ingredienser 50 g ( 1 pkt) KronJäst för söta Degar, färsk 500 g ( ca 5 dl) mjölk, ljummen 1000 g (ca 16,7 dl) vetemjöl special 200 g  smör, rumsvarmt 180 g (ca 2 dl) strösocker 9 g (ca 1,5 tsk) salt 10 g (ca 1 msk) kardemumma, grovmalen Fyllning 250 g smör, rumsvarmt 2 3/4  (250 g) strösocker 2,5 msk (23 g) vaniljsocker Topping Kokos tosca1 Lös jästen i degvätskan och blanda alla ingredienser långsamt i 3 min, öka hastigheten och blanda i 10 min. 2 Ta upp och känn om degen är elastisk, går den sönder blandar du degen en stund till. 3 Ta ut degen på lätt mjölat bänk och knåda den rund, täck degen och låt den vila i 20 min övertäckt. Blanda fyllningen. 4 Kavla ut degen 20 cm bred och sedan ner till ca 3 mm tjock. Lång och smal ska den vara för snäckor. 5 Bred ut fyllningen på hela degen. 6 Rulla ihop degen ovanifrån som en rulltårta och skär sedan bitar ca 4 cm breda och placera bullarna i formar. 7 Sätt av på plåt med bakplåtspapper och ställ i bullarna att jäsa i din avstängda ugn med endast lampan på i ca 60 min. 8 Ta ut och pensla bullarna  och ta på önskad topping som pärlsocker eller kokostosca och sätt på ugnen på ca 225°C. 9 Grädda bullarna i ca 10 min eller tills de fått en gyllenbrun färg.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.