Ingredienser 50 g ( 1 pkt) KronJäst för söta Degar, färsk 500 g ( ca 5 dl) mjölk, ljummen 1000 g (ca 16,7 dl) vetemjöl special 200 g smör, rumsvarmt 180 g (ca 2 dl) strösocker 9 g (ca 1,5 tsk) salt 10 g (ca 1 msk) kardemumma, grovmalen Fyllning 250 g smör, rumsvarmt 2 3/4 (250 g) strösocker 2,5 msk (23 g) vaniljsocker Topping Kokos tosca1 Lös jästen i degvätskan och blanda alla ingredienser långsamt i 3 min, öka hastigheten och blanda i 10 min. 2 Ta upp och känn om degen är elastisk, går den sönder blandar du degen en stund till. 3 Ta ut degen på lätt mjölat bänk och knåda den rund, täck degen och låt den vila i 20 min övertäckt. Blanda fyllningen. 4 Kavla ut degen 20 cm bred och sedan ner till ca 3 mm tjock. Lång och smal ska den vara för snäckor. 5 Bred ut fyllningen på hela degen. 6 Rulla ihop degen ovanifrån som en rulltårta och skär sedan bitar ca 4 cm breda och placera bullarna i formar. 7 Sätt av på plåt med bakplåtspapper och ställ i bullarna att jäsa i din avstängda ugn med endast lampan på i ca 60 min. 8 Ta ut och pensla bullarna och ta på önskad topping som pärlsocker eller kokostosca och sätt på ugnen på ca 225°C. 9 Grädda bullarna i ca 10 min eller tills de fått en gyllenbrun färg.
Gör en grop i varje bulle och fyll medvaniljkräm. Pensla bullarna med äggvita och doppa dom i kokos. Arbeta degen kraftigt med en slev eller i en assistent
Servera med exempelvis vaniljvisp. Lägg bären i formen, pudra över potatismjöl och strösocker. Smält smöret i en kastrull, tillsätt grädde och sirap, ta bort kastrullen från spisen
Jag täcker alltid degbunken med plastfolie och ovanpå det handduk, detta för bästa jäseffekt. De här goda bullarna florerar runt lite här och var på nätet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.