Söta bakverk

Söta bakverk

Gammeldags skorpor

Gammeldags skorpor

5 dl mjölk. 1100 g smält margarin. 11 ½ dl strösocker. 1½ tsk salt. 11 ägg. 11 paket jäst, 50 g. 114 dl vetemjöl
Fredriks rabarbermoln | Köket.se

Fredriks rabarbermoln | Köket.se

Pâte à choux2 dl vatten 1 msk strösocker 75 g smör 120 g vetemjöl 3 ägg salt. 1Fyllning och topping0,5 l rabarber 200 g strösocker 1 krm kardemummakärnor ev majsstärkelse vispgrädde mörk choklad
Schackrutor

Schackrutor

200 gram smör. 1 1/4 dl socker, strösocker eller florsocker. 4,5 dl vetemjöl. 1/2 krm salt. 2 tsk vaniljsocker
Kalljästa vetebullar

Kalljästa vetebullar

Ingredienser 1 sats 2 satser 3 satser 4 satser 5 satser 6 satser 7 satser 8 satser 9 satser 10 satser 11 satser 12 satser 13 satser 14 satser 15 satser 16 satser 17 satser 18 satser 19 satser 20 satser 1 st ägg 5 dl mjölk 50 gram jäst 100 gram smör , mjukt 1 dl strösocker 14 dl vetemjöl , Tillsätt lite i taget, hela mängden kanske inte behövs Fyllning 100 gram smör 4 msk kanel 1 dl socker Pensling och garnering 1 st ägg 1 odefinierad pärlsocker Köp receptet
Gittans enkla wienerbröd

Gittans enkla wienerbröd

½ pkt jäst. 12 dl kall mjölk. 1200 g rumstempererat smör eller margarin. 11 msk strösocker. 16 dl vetemjöl. 1Fyllning
Karlsbaderbullar med smör och vanilj

Karlsbaderbullar med smör och vanilj

Ingredienser 1 pkt (50 g) Kronjäst för Söta degar, färsk 2,5 dl (250 g) mjölk, fingervarm 4 st (200 g) ägg 250 g smör, rumstempererat 1 tsk (6 g) salt 1 tsk (5 g) bakpulver 16 dl (960 g) vetemjöl 1,25 dl (175 g) vit sirap Fyllning 125 g mjukt smör (mjukt) 1 msk (15 g) vaniljsocker Garnering 25-50 g  smör, smält 2 dl (180 g) strösocker
Citronmoussetårta

Citronmoussetårta

300 g mandelmassa. 3 st ägg. 4 st gelatinblad. 1. 5 dl florsocker. 2 dl vispgrädde. 1 st citron. 0,5 st citron. 1 dl kesella