11 msk
MatoljaSkär av båda ändarna på haricots verts.
1 Värm
upp en panna med 1 msk matolja på mellanhög temperatur. Tillsätt sichuanpeppar och stek i 1 minut.
1 Kasta
sichuanpepparn men låt den nu mycket aromatiska oljan vara kvar.
1 Tillsätt
haricots verts och stek i ca 5 min tills de fått färg.
1 Medan
haricots verts steker, skär ingefära i tunna stavar. Finhacka salladslök, och skiva vitlök.
1 När
haricots verts fått färg, tillsätt ingefära, salladslök, vitlök och haricots verts. Smula ner chili. Stek tills att salladslöken doftar. Tillsätt ljus soja. Rör om snabbt och servera.
Smaka av med salt och peppar. Rör om då och då. 1svartpeppar, malenSkala löken och vitlöken och skär i bitar. 1Kärna ur och skär paprikan i bitar. 1Skär zucchinin i halvmånar och auberginen i bitar. 1Stek löken och vitlöken i olivolja i en vid kastrull, lägg i paprikan, zucchinin och auberginen och fräs allt i rikligt med olivolja. 1Lägg i tomaterna och häll på vinet. Koka upp och sjud i 15–20 minuter under lock
Grytan innehåller bland annat champinjoner, katrinplommon ochharicotsverts (gröna bönor) och är smaksatt med harissa och en härlig kryddblandning, ras el hanout, som jag hittade på bloggen 'Strenght and sunshine' (se här)
Häll av vattnet och mixa slätt med smöret. Jag vet att det finns många som tycker att det är svårt men med lite hjälp av en termometer blir det mycket enklare att tillaga den perfekta fisken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.