Jag älskar att den känns fräsch och svullig på samma gång. Jag har en livslång kärleksrelation med kalamataoliver som jag vårdar ömt genom att slänga in oliver i alla möjliga rätter
Den här underbara såsen med morötter, champinjoner och ajvar är en enkel och billig vardagsrätt. Nu ska jag bara sätta på lite trevlig julmusik så att jag kommer i rätt stämning för tomtar, granar och adventsstjärnor
Smaka av med salt och peppar. Börja med att steka svampen i en torr stekpanna tills vätskan dunstat. Lite tips på vegetarisk mat till buffémiddagen, väldigt gott och fräscht
Allt i ett gratäng med kikärtor, champinjoner och färskost. Jag använde färskost med smak av sweet chili (det var den smak vi hade hemma) men du kan välja någon annan smak om du vill
Här har jag gjort en vegetariskgrytamed linser, grädde, färska tomater, vitlök och spenat. Ät linsgrytan till (fullkorns)pasta, matgryn eller kokt potatis och en bit bröd
Saken är den att jag har så SJUUUUUUKT fullt upp med en massa olika spännande projekt just nu – men att majoriteten av dem handlar om vad som kommer att dyka upp på bloggen om ett tag, inte just nu
Smaka av med salt, peppar och tabasco. Blanda alltsammans med pressad vitlök. Blötlägg och koka kikärterna enligt förpackningens anvisningar (eller skölj de kokta i kallt vatten och låt dem rinna av)
1Hacka sedan svampen och löken och fräs dom lite lätt med smör. 1Häll sedan ner grädden och gräddfilen i svampen och löken och koka upp lite lätt under rörning. 1När bönorna har kokat klart häller man ner dom tillsammans med resten. 1Häll sedan i sojan och fonden tillsammans med resten, salta och peppra efter smak. 1Serveras med ris eller nudlar, och njut
Fräs lök och vitlök tillsammans med kryddorna, ha sedan i champinjonerna och fräs med. Sist körde vi en vegetarisk variant som blev nästan lika uppskattad som den klassiska med köttfärs
Höj värmen under grytanoch tillsätt den frysta spenaten. Hetta upp oljan i en gryta. Den här smakrika pastasåsen med bönor, spenat och pesto är inte bara god utan dessutom väldigt enkel att sno ihop
Blanda de rostade grönsakerna med smulad fetaost, chiliflakes, rostade solrosfrön och basilikablad. Servera bönpastan med grönsaksblandningen, samt en fräsch sallad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.