4 4 morötter 1 liten rödlök 3 vitlöksklyftor 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar) 2 msk smör 1 dl hackad kruspersilja flingsalt Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong
Koka upp vattnet med ättikan och saltet. Låt torka på papper och salta före servering. Ta upp och låt torka på hushållspapper ca 20 minuter. För ännu krispigare resultat, frys potatisarna efter första friteringen och fritera den mängd som önskas enligt steg 3
Smaka av med salt och peppar. Rör om då och då. 13 vitlöksklyftor. 1svartpeppar, malenSkala löken ochvitlökenoch skär i bitar. 1Kärna ur och skär paprikan i bitar. 1Skär zucchinin i halvmånar och auberginen i bitar. 1Stek löken ochvitlöken i olivolja i en vid kastrull, lägg i paprikan, zucchinin och auberginen och fräs allt i rikligt med olivolja. 1Lägg i tomaterna och häll på vinet. Koka upp och sjud i 15–20 minuter under lock
Pensla eller vänd dem i oljan och lägg dem med snittytan uppåt på en plåt. 8 lökar, gula och röda. 1Skala och dela lökarna på mitten. 1Strö över farinsocker och sätt in i ugnen i cirka 20–25 minuter. 1Avsluta med salt och svartpeppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.