Jag lägger också till husmors rostade paprika-röra. Jag tycker att lätta rödviner med finess såsom bourgogner, pinotnoir generellt, spanska priorat och norditalienska är fullkomligt undervärderade i Sverige och det är underligt med tanke på hur mycket charkuterier och fläsk som ingår i vårt eget kök
Låt köttet vila i marinaden minst ett par timmar - vänd då och då. När köttet är färdigmarinerat bryn det då snabbt i stekpanna och krydda efter eget behag
Jag har en lång kväll framför mig med studier men vill passa på att delge er med ett toppenrecept som jag kommer att göra mååånga gånger framöver i vår och sommar
Ingredienser Portioner. 2 2 port potatisklyftor 100 g pimiento de padron 1 tsk olja salt peppar 2 skivor fläskkotlett 1 dl chilimajonnäs 1/2 krispsallad Lägg till i inköpslistan
Marinerade tomater. Borsta jordärtskockan och potatisen och skala löken. Lägg skivorna i en bunke, vänd ner olivoljan, salt, svartpeppar och skivad vitlök
Låt köttet vila i marinaden minst ett par timmar - vänd då och då. När köttet är färdigmarinerat bryn det då snabbt i stekpanna och krydda efter eget behag
Borde ju passa utmärkt till en PinotNoir, tänkte jag och mailade in receptet…. Jag gillar ju utmaningar som ni kanske vet ( Mästerkocken, Sveriges bästa Skreirecept) och den här gången handlade det om att göra en maträtt på lax, lamm, äpple eller potatis till det chilenska vinet Cono Sur
Börja med att skala och tärna. Blanda olja, citron, senap, fänkålsfrön och salt till en marinad. Vänd runt alla rotfrukter i marinaden och stjälp upp på en ugnsplåt
En bit tonfisk som var marinerad i olja och lime. Ni som följer Citroncest, har säkert märkt det eftersom just avokado förekommer i vart och varannat recept nu för tiden
Kyckling marinerad i achiote med citron, sockerärtor och rostad potatis. salt och peppar. Finhacka gul lök och sautera i lite olivolja tills den är mjuk och utan färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.