Hade tur och hittade svenska lammracks på ICA. Kapris- och ramslöksvinägrett. Skalet från en citron. Det brukar bara finnas lammracks från Nya Zeeland och det känns på något sätt fel att köpa kött från andra sidan jorden
Jag kände mig ju rätt färdig på allt överätande efter Frankrike, och hade de bästa intentionerna till att ta tag i kostenigen, men helt och fullt har jag inte orkat ändå nu medans det är semester fortfarande
Blanda en marinad på ketchup, vatten, honung, grillkrydda och dra av rosmarin bladen, blanda väl, lägg i revbenenoch se till att de får marinaden runt om
Jag fick utmaningen att göra något roligt av dem och självklart så gick jag igång direkt, resultatet vart två tillbehör en krämig sås och krispiga chips som serverades till en läckert grillad lax
Nu när sommarvärmen är här är man inte direkt jättesugen på tung och svårsmält mat, utan något lätt ochenkelt ska det va, som t ex grillad torskfilé, med enenkeloch god mango- och avokadosallad till
Vi grillade champinjoner, paprika, cocktailtomater, olika sorters korv ochentrecote. När vi firade morsdag förra lördagen (lite i förskott) samlades vi hemma hos mamma och Staffan och åt en mumsig grillmiddag
Av någon anledning så passar syrlig vinäger med basilika väldigt bra ihop, om man sedan tar det med den lite söta melonen så är det en hit så testa gärna
Borde ju passa utmärkt till enPinotNoir, tänkte jag och mailade in receptet…. Jag gillar ju utmaningar som ni kanske vet ( Mästerkocken, Sveriges bästa Skreirecept) ochden här gången handlade det om att göra en maträtt på lax, lamm, äpple eller potatis till det chilenska vinet Cono Sur
Servera med grillade kycklingklubbor och ett gott bröd med smör. Jag har inte alls mycket energi till att stå i köket och laga mat nu när det är så varmt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.