Marinerad kycklingfilé med rostad potatis och avokadoröra.
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 00 röster
Ingredienser
4
port.
900
gpotatis
1 msk
olja
900 g
kycklinglår
Marinad
3 msk
sweet chilisås
2 tsk
soja
1
vitlöksklyfta
Salt och peppar
Tomatsallad
250 g
körsbärstomater
1/2
rödlök
1 msk
olivolja
1 tsk
vinäger
1/2 ask
persilja (à 20 g)
Avokadoröra
2
avokado
1/2
citron
1/2 dl
crème fraiche
Beskrivning
Sätt ugnen på 225˚C och sätt in en långpanna.
Tvätta och skär potatisen i halvor. Lägg potatisen i en bunke och ringla över oljan. Krydda med salt, peppar och blanda om.
Lägg kycklingen i en bunke. Häll över sweet chili, soja och pressa i vitlöken. Blanda väl. Lägg kycklingen på ena halvan av den förvärmda plåten och lägg potatisen på den andra halvan. Stek mitt i ugnen ca 35 minuter.
Tomatsallad: Skär tomaterna i halvor och skala och hacka löken. Blanda tomater och lök med olivolja och vinäger. Hacka persiljan och blanda ner den. Krydda med salt och peppar.
Avokadoröra: Dela, kärna och gröp ur avokadorna, mixa (eller mosa med en gaffel) med pressad citron och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
Servera kycklingen med tomatsallad, avokadoröra och rostad potatis.
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.