Marinerad kycklingfilé med rostad potatis och avokadoröra.
juliaandersson-2
juliaandersson-2

Marinerad kycklingfilé med rostad potatis och avokadoröra.

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 port.
  • 900 gpotatis
  • 1 msk olja
  • 900 g kycklinglår
  • Marinad
  • 3 msk sweet chilisås
  • 2 tsk soja
  • 1 vitlöksklyfta
  • Salt och peppar
  • Tomatsallad
  • 250 g körsbärstomater
  • 1/2 rödlök
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk vinäger
  • 1/2 ask persilja (à 20 g)
  • Avokadoröra
  • 2 avokado
  • 1/2 citron
  • 1/2 dl crème fraiche

Beskrivning

    Sätt ugnen på 225˚C och sätt in en långpanna.
    Tvätta och skär potatisen i halvor. Lägg potatisen i en bunke och ringla över oljan. Krydda med salt, peppar och blanda om.
    Lägg kycklingen i en bunke. Häll över sweet chili, soja och pressa i vitlöken. Blanda väl. Lägg kycklingen på ena halvan av den förvärmda plåten och lägg potatisen på den andra halvan. Stek mitt i ugnen ca 35 minuter.
    Tomatsallad: Skär tomaterna i halvor och skala och hacka löken. Blanda tomater och lök med olivolja och vinäger. Hacka persiljan och blanda ner den. Krydda med salt och peppar.
    Avokadoröra: Dela, kärna och gröp ur avokadorna, mixa (eller mosa med en gaffel) med pressad citron och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
    Servera kycklingen med tomatsallad, avokadoröra och rostad potatis.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.