I de flesta fall, då du blir serverad en Salade Niçoise, så kommer du få en salladmed kokt potatis, rödlök, tomater, ägg, kapris, oliver och tonfisk på burk
För mig började det med att jag ville göra en salladmed tonfisk och ägg, lite nicoiseinspirerat. Det blev över både till Mannens matlåda och att ta med oss till sommarstugan
Salladmed jordgubbar, tomater, fetaost ochavokadoDet är många av sommarens bär och frukter som passar bra till den feta och krämiga fetaosten, och jordgubben är absolut ett av dem
Utan njutning kan det kvitta och det är lika bra att njuta medan man kan. För övrigt så kunde jag också läsa mig till att de som tycker lamm smakar kofta förmodligen är de som ätit det kryddat med för mycket Rosmarin
En sallad till blir perfekt. Skär tomaterna i tunna skivor och lägg i lager ovanpå potatisen. Det här receptet kräver sin tid i ugnen men belöningen blir härliga smaker med väldoftande kött och potatis som sakta fått koka sig mjäll
2 kg fast potatis, med skal 1 kg körsbärstomater 2 dl olivolja 100 g vitlök, klyftor med skal 15 g rosmarin 1 msk tomatpuré 150 g färsk timjan salt peppar
Servera med en sallad på röd mangold/blodgrape/kapris, eller bladspenat/apelsin/groddar/tofu eller varför inte en krispig äppelsalladmed kinakål och granatäpple
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.