Vi grillar dock en hel del för att känna att det är sommar och att semesterm är på väg. Barnen tycker ibland att kycklingfilé lätt kan bli lite torrt och föredrar därför lårfilén istället
Borde ju passa utmärkt till en PinotNoir, tänkte jag och mailade in receptet…. Jag gillar ju utmaningar som ni kanske vet ( Mästerkocken, Sveriges bästa Skreirecept) och den här gången handlade det om att göra en maträtt på lax, lamm, äpple eller potatis till det chilenska vinet Cono Sur
Tillsätt oliver och låt steka med en stund. Testa lite nytt och det smakade bra till potatisen. Potatis med oliver är supergott både till fisk som kött
Jag tycker att lätta rödviner med finess såsom bourgogner, pinotnoir generellt, spanska priorat och norditalienska är fullkomligt undervärderade i Sverige och det är underligt med tanke på hur mycket charkuterier och fläsk som ingår i vårt eget kök
Det är svårt att avgöra hur mycket honung, hur stora bitar av getosten och lite sånt, ni vet. Jag behöver öva lite för det var då inte lätt att vända på det i en ganska för stor stekpanna och med hjälp av en fjantig stekspade
Förutom en himlans massa kryddor (det vanligast misstaget är just detta, att du kryddar för lite) gillar jag att ha i någon matsked honung, för en fylligare smak
Blanda pasta, kyckling, bacon och paprikan i en ugnsform. Mina barn älskar kombinationen kyckling och curry och hur smidigt är det inte att kombinera dessa två i en pastagratäng
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.