Potatissallad. Blandaihip allt till marinaden i en bunke och lägg ner kycklingen medans den fortfarande är varm, låt denstå och dra ikylen tills den kallnat
Vi hade en gigantisk färsk kyckling från Hagby gård och inspirerad av ett recept på potatissallad i senaste "Elle Mat och Vin" hade jag köpt ett gäng goda primörer
Några marinerade kronärtsskockshjärtan ska rinna av och läggs i såsen allra sist. Jag lade till marinerade kronärtsskockshjärtan i såsen eftersom jag hade några över i burken
Servera kycklingen med tomatsallad, avokadoröra ochrostad potatis. Lägg kycklingen på ena halvan av den förvärmda plåten och lägg potatisen på den andra halvan
Låt köttet vila i marinaden minst ett par timmar - vänd då och då. När köttet är färdigmarinerat bryn det då snabbt i stekpanna och krydda efter eget behag
Till detta serverar jag en Fransk potatissallad. Det fick bli kyckling med smak av dragon och bacon. Samtidigt så fick det bli en måltid i kväll av enbart ingredienser som fanns hemma, så mycket man köper och stoppar in i frysen
Ugnsrostad blandning. Bryn filéerna hastigt i smör, några åt gången, salta och peppra. Lägg tillbaka alla filéerna i pannan, tillsätt sambal, vitlök, grädde och soja
Rostad färskpotatis. Mycket tacksamt att marinera, mört och smakrikt. En rejäl skvätt vinäger förkortar tiden för marinering och gör inte att köttet smakar surt
Somrig potatissallad. På så vis får jag alltid saftiga och möra ribs. Somrig potatissallad. Detta kan du göra någon dag innan och sedan bara plocka fram och grilla snabbt när det är dags
Jag kan ibland ha lite svårt att tåla färska rädisor - även om jag älskar smaken - men när de blir ugnsrostade blir de mildare i smaken och även mer lättsmälta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.