Ingredienser Portioner: 2 2 port potatisklyftor 100 g pimiento de padron 1 tsk olja salt peppar 2 skivor fläskkotlett 1 dl chilimajonnäs 1/2 krispsallad Lägg till i inköpslistan
Gnid in de långa kotletterna i rubb och låt det vila lite. Grilla sedan kotletterna på glöden så de får fin färg runt om, stäng gärna locket undertiden som du grillar
Servera denygrilladekotletternamed en rejäl klick Café de Paris-smör ochrostadfärskpotatis. Glöm inte att matsortera resterna från citron och smörgåskrasse för en mer hållbar matlagning, och njut av din goda fläskkotlettmed kryddsmör
Jag stekte kotletteroch till demhade vi kokt potatis, brysselkål, gelé och en champinjonsås. Skyn silas och hälls därefter på kotletterna innan jag ställer in dem i ugnen
I kylskåpet hade jag bara "gamla" potatisaroch inte kände jag för att åka till affären och handla så det fick bli kraschad potatis till kolgrillad entrecôte som serveradesmed gräddstekta färska kantareller också
Skala och skär potatisen grovt, koka den mjuk i saltat vatten. Det är lätt i att man hamnar i ett ekorrhjul när det gäller vilken sorts potatisrätt man serverar till middagen vare sig det är till vardags eller fest tycker jag
Rikligt med olivolja tillsattes till en ugnsform ochpotatisenladesmedden runda delen nedåt. Filékniven kom väl till pass även nu då de är mycket enklare att skära kokt potatismed ett tunt blad än ett brett kockknivsblad
Vad som är lurigt meddessa små gröna chililiknande paprikor är att några kan vara riktigt starka. Där skulle vi njuta av sommarens sköna ljumma kvällar med varsitt glas vin
Pressa ut vitlöksgoset med hjälp av knivens breda sida, några klyftor i taget får man ta. Rostad vitlök kan vara en av dem bästa upptäckter jag gjort i köket på länge
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.