Rostade jordärtskockor och potatis med marinerade tomater
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4-6 jordärtskockor
  • 14-6 potatisar (amandine)
  • 12 gula lökar
  • 10,5 dl olivolja
  • 1 salt
  • 1 svartpeppar
  • 14 klyfta vitlök
  • 115 tomater (små)
  • 11 chilifrukt
  • 11 kruka persilja
  • 14 msk olivolja
  • 12 msk sherryvinäger
  • 11 tsk honung
  • 1 Rostade jordärtskockor och potatis4-6 jordärtskockor 4-6 potatisar (amandine) 2 gula lökar 0,5 dl olivolja salt svartpeppar 4 klyfta vitlök
  • 1 Marinerade tomater15 tomater (små) 1 chilifrukt 1 kruka persilja 4 msk olivolja 2 msk sherryvinäger 1 tsk honung saltRostade jordärtskockor och potatis
  • Borsta jordärtskockan och potatisen och skala löken. Skiva rotfrukterna grovt i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg skivorna i en bunke, vänd ner olivoljan, salt, svartpeppar och skivad vitlök. Rosta på 225 grader i ca 30 minuter, de ska få färg men ha lite konsistens kvar. Marinerade tomater
  • Skär tomaterna i fyra delar och finhacka chilin samt hacka persiljan. Blanda olivoljan med sherryvinäger, honung och salt. Vänd ner tomaterna och rör runt så tomaterna släpper lite vätska. Slå tomatröran över potatisen och avsluta med persiljan på toppen

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.