Borsta jordärtskockan och potatisen och skala löken. Skiva rotfrukterna grovt i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg skivorna i en bunke, vänd ner olivoljan, salt, svartpeppar och skivad vitlök. Rosta på 225 grader i ca 30 minuter, de ska få färg men ha lite konsistens kvar. Marinerade tomater
Skär tomaterna i fyra delar och finhacka chilin samt hacka persiljan. Blanda olivoljan med sherryvinäger, honung och salt. Vänd ner tomaterna och rör runt så tomaterna släpper lite vätska. Slå tomatröran över potatisen och avsluta med persiljan på toppen
Skär potatisen i bitar och lägg ovanpå, tillsammans med tonfisken ochtomaterna. Kall, rostad, potatis (alla som älskar kall potatis, räck upp en hand) och några tomater som jag slängde in i ugnen så att de bakades till perefktion
Blanda tomateroch lök med olivolja och vinäger. Skär tomaterna i halvor och skala och hacka löken. Servera kycklingen med tomatsallad, avokadoröra och rostad potatis
I de flesta fall, då du blir serverad en Salade Niçoise, så kommer du få en sallad med kokt potatis, rödlök, tomater, ägg, kapris, oliver och tonfisk på burk
Smaken av den ugnsrostadepotatisen, färsbiffen och så tomaterna blev klockren. Till dess önskar jag trevlig helg och ger följande tips på middag någon av kvällarna i helgen, oxfilékuber med saffransrisoni ochugnsrostade grönsaker
I kylskåpet hade jag bara "gamla" potatisaroch inte kände jag för att åka till affären och handla så det fick bli kraschad potatis till kolgrillad entrecôte som serverades med gräddstekta färska kantareller också
Mycket tacksamt att marinera, mört och smakrikt. Rostad färskpotatis. En rejäl skvätt vinäger förkortar tiden för marinering och gör inte att köttet smakar surt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.