Salta och peppra. Smula fiskbuljong över. 800 g torskfile. 12 msk hackad dill. 11 st fiskbuljongtärning. 11 tsk dijonsenap. 1400 g räkor med skalSätt ugnen på 225°. 1Om stora torskfiléer – dela dem iportionsbitar eller rulla ihop dem. 1Lägg torskbitarnai en ugnssäker form. 1Blanda ihopvispgrädde, crème fraîche, dillochdijonsenapi en skål. 1Häll såsen över din torskgratäng och sätt ini ugnen i ca 20 minuter. 1När gratängen är klar i ugnen, toppa med skalade räkor. 1Servera gärna tillsammansmed kokt potatis
Servera laxentillsammansmed pressad potatisoch garnera meddill. Glöm inte att matsortera rester från grönsakerna ochcitron samt apelsin för en mer hållbar matlagning, och njut av dinkrämigalaxrätt
Smaka av med salt och peppar och hackad dill. Toppa med räkor. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll såsen över och, peta med en gaffel så att såsen rinner ner överallt
Smält smör och pepparrot Av. Margareta Persson SKRIV UT RECEPTET. 4 portionerIngredienser 700 g Fakse eller annan fast potatis 250 g rimmadlax (rökt eller gravad) 3 msk lök 2 msk smör 2 st ägg 2½ dl matlagningsgrädde eller mjölk 1 krm vitpeppar 1 dl finklipptdillTillservering
Skölj och skär tomateri halvor ochtillsätt dem. Skala ochfinhacka gul lök. Börja koka ris eller potatis eller förbered det tillbehör du vill ha tillfiskgrytan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.