4 st
1 laxfiléer (i bitar eller en hel för 4 personer)
12 st
1 scharlottenlök, finhackad
12 1 klyftor
vitlök, finhackad
11 msk
1 smör
1200 g
1 babyspenat
11 tsk
1 salt
11 tsk
1 peppar
11 dl
1 grönsaks– eller fiskfond
13 dl
1 grädde, eller matlagningsgrädde för ett magrare alternativ
11 1 förpackning
smörbönor, kalla
1100 g
1 soltorkade tomater
11 st
1 ekologisk citron
12 msk
1 dill, finhackadTillvägagångssätt lax i krämig spenatsås: Hacka schalottenlök och vitlök fint. Värm smöret i en stor stekpanna, helst en järngryta. Stek löken i 2-3 minuter innan du lägger i spenaten. Rör om tills spenaten blir mjuk och krydda med salt och peppar. Tillsätt grönsaks- eller fiskbuljong, grädde och sköljda smörbönor. Koka upp innan du sänker temperaturen så att såsen puttrar. Dela soltorkade tomater i remsor och citron i skivor. Fördela dem i stekpannan tillsammans med laxfiléerna. Låt pannan stå på spisen i 10-15 minuter, eller tills laxen är färdig. Toppa med finhackade örter mot slutet. Serveringstips: Ersätt gärna dill med andra örter som basilika, gräslök eller dragon om du vill. Receptet är gjort i samarbete med Julie Ilona Balas från matbloggen Juliesmatblogg Vi rekommenderar för detta recept: Laxfilé 400g, ASC Laxfilé helsida ca. 1,5kg, ASC
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.