Lax i krämig spenatsås
www.leroyseafood.com
www.leroyseafood.com
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 st 1 laxfiléer (i bitar eller en hel för 4 personer)
  • 12 st 1 scharlottenlök, finhackad
  • 12 1 klyftor vitlök, finhackad
  • 11 msk 1 smör
  • 1200 g 1 babyspenat
  • 11 tsk 1 salt
  • 11 tsk 1 peppar
  • 11 dl 1 grönsaks– eller fiskfond
  • 13 dl 1 grädde, eller matlagningsgrädde för ett magrare alternativ
  • 11 1 förpackning smörbönor, kalla
  • 1100 g 1 soltorkade tomater
  • 11 st 1 ekologisk citron
  • 12 msk 1 dill, finhackadTillvägagångssätt lax i krämig spenatsås: Hacka schalottenlök och vitlök fint. Värm smöret i en stor stekpanna, helst en järngryta. Stek löken i 2-3 minuter innan du lägger i spenaten. Rör om tills spenaten blir mjuk och krydda med salt och peppar. Tillsätt grönsaks- eller fiskbuljong, grädde och sköljda smörbönor. Koka upp innan du sänker temperaturen så att såsen puttrar. Dela soltorkade tomater i remsor och citron i skivor. Fördela dem i stekpannan tillsammans med laxfiléerna. Låt pannan stå på spisen i 10-15 minuter, eller tills laxen är färdig. Toppa med finhackade örter mot slutet. Serveringstips: Ersätt gärna dill med andra örter som basilika, gräslök eller dragon om du vill. Receptet är gjort i samarbete med Julie Ilona Balas från matbloggen Juliesmatblogg Vi rekommenderar för detta recept: Laxfilé 400g, ASC Laxfilé helsida ca. 1,5kg, ASC

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.