Fisk

Fisk

Torskrygg, brynt smör och pepparrot

Torskrygg, brynt smör och pepparrot

Lägg upp potatis, broccoli och fisk på tallrikar. Ställ in fisken i ugn på 100-150 C ca 15 minuter. Alltså det där med brynt smör är bara så gott
Toscansk smörlax

Toscansk smörlax

  4 portionsbitar lax (ca 200 g/st. ). 1  2 msk olivolja. 1  50 g smör. 1  3 hackade vitlöksklyftor. 1  25 körsbärstomater (delade)
Lax med frasigt parmesan- och basilikatäcke

Lax med frasigt parmesan- och basilikatäcke

600 g laxfilé 1 dl pankoströbröd 1 dl parmesanost, riven 0,5 kruka färsk basilika, finhackad 1 klyfta vitlök, riven 2-3 msk olivolja salt svartpeppar, nymalen
Räksallad med mango

Räksallad med mango

Ingredienser 400 g räkor med skal. 1 mango½ rödlök. 1 ekologisk lime. 1 msk honung. ½ dl olivoljasalt och nymald peppar
Foliepaket med fisk

Foliepaket med fisk

Ingredienser 400 g torskfilé eller annan vit fiskfilé. Ingredienser 400 g torskfilé eller annan vit fiskfilé
Ugnslax med fetaostsås

Ugnslax med fetaostsås

Ingredienser 900 g färsk laxsida. 2 tsk flingsalt. ½ tsk grovmald peppar. 1 liten citron Garnering. 1 dl granatäppelkärnor
Kryddig räkgryta

Kryddig räkgryta

600 g räkor med skal (eller 300 g skalade) 1 förp krossade tomater 2 färska paprikor, tärnade 3 msk neutral olja 1 msk curry 2 klyftor vitlök, pressade 1 tsk paprikapulver 0,5 krm cayennepeppar 3 msk chilisås 1 tsk salt 1 krm vitpeppar 3 dl grädde
Halstrad hälleflundra med grönsaksvinägrett

Halstrad hälleflundra med grönsaksvinägrett

ca 600-800 g hälleflundrafilé, styckad i fyra bitar 2 bananschalottenlökar 8 klyftor vitlök 3 askar körsbärstomater 1 kruka persilja 2 gemsallad 1 citron olivolja salt 1 dl vitt vin 30 g smör 2 msk kapris vitpeppar