600 g laxfilé. 1600 g laxfilé 1 dl vatten 3 msk hummerfond 1 dl crème fraîche 2. 5 dl mellangrädde 2 tsk fransk senap 1 st knippa dill 2 msk röd stenbitsrom cayennepepparSkär laxfilén i fyra bitar. Lägg i laxbitarna och låt sjuda under lock i 7 minuter. 1Lägg en klick rom på varje laxbit och garnera med dill
Strö på persilja och en sked sås över varje filé. 2 laxfiléer. 11 msk persilja hackadVärm oljan i en stor stekpanna på medelhög värme. Krydda laxfiléernapå båda sidor med salt och peppar och fräs i den heta pannan, köttsidan ner först, i 5 minuter på varje sida, eller tills du får fin yta. 1Minska värmen till låg värme, häll på grädden och låt småputtra under omrörning. 1Lägg tillbaka laxen i stekpannan
Margareta Persson SKRIV UT RECEPTET. 4 portioner Ingredienser 700 g Fakse eller annan fast potatis 250 g rimmad lax (rökt eller gravad) 3 msk lök 2 msk smör 2 st ägg 2½ dl matlagningsgrädde eller mjölk 1 krm vitpeppar 1 dl finklippt dill Till servering
Lägg laxen med skinnsidan ner på en plåt med bakpapper. 2 kg laxfilé. 1150 g fetaost. 2 kg laxfilé med skinn salt peppar 1 msk pressad citron 150 g fetaost 2 dl grekisk yoghurt 0. 1Bred blandningen över laxen och baka i ca 20 minuter tills laxen är klar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.