14 laxfilébitar
2 dl vispgrädde 5 dl crème fraiche 0,5 dl färsk dill, hackad 0,5 purjolök 0,5 apelsin, saft och skal 1 citron, skal 1 fiskbuljongtärning salt peppar
1 Topping1
dl handskalade räkor färsk dill
1 Till
servering500 g mjölig potatisSkala och koka potatisen. Sätt ugnen på 200 grader. Ansa och skär purjolöken i tunna skivor och lägg i en ugnsform. Lägg laxbitarna över. Blanda crème fraiche, grädde, dill, finrivet skal från apelsin och citron samt apelsinsaft i en skål. Smula ner buljongtärningen. Krydda med salt och peppar. Häll såsen över laxen. Tillaga mitt i ugnen ca 15-20 minuter. Ta ut ur ugnen och toppa med räkorna. Häll av potatisen, pressa med potatispress. Servera laxen tillsammans med pressad potatis och garnera med dill. Glöm inte att matsortera rester från grönsakerna och citron samt apelsin för en mer hållbar matlagning, och njut av din krämiga laxrätt. /Köket-redaktionen
IngredienserPortioner. 4 600 g djupfryst fisk 1/2 tsk salt 2 krm peppar 1 dl riven ost Sås 500 g räkor (med skal) 2 msk smör eller margarin 3 msk vetemjöl 5 dl mjölk salt och peppar 1/2 dl hackad dill Lägg tilliinköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Lägg laxen över, salta och peppra. Spenaten som jag sådde ivintras har gett otroligtfin skörd och nu är den på väg att gå i blom så nu äter jag spenat så gott som varje dag här hemma
Tillochmed dottern tyckte det var gott. Det såg väldigt gott ut och när jag några dagar senare såg att Kicki på bloggen Pousetteochvis lagade och bloggade om rätten och gav den toppbetyg, så var jag tvungen att testa receptet
Toppa med räkor och servera medris, pasta eller potatis samt sparris eller broccoli. Vispaihop grädde, färskost, fond, dill, curry, salt och peppar i en kastrull
Smaka av med salt och peppar och hackad dill. Toppa med räkor. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll såsen över och, peta med en gaffel så att såsen rinner ner överallt
Lägg laxeni en ugnsfast form och häll på den varma lagen. Ta upp laxenoch lägg på ett fat. Toppa med räkröra och garnera med räkor, citronklyftorochdill
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.