1 laxfiléer
175 g styck 500 g oskalade räkor 2 dl crème fraîche 1 dl vatten .5 smulad fiskbuljongtärning 0.75 dl hackad dill 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 150 g haricots verts Topping 250 g gröna ärter ärtskott citronskivor Serveras med pressad potatis ärtpuréSkala och dela potatisen i mindre bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Skala räkorna. Tag undan halva mängden till topping.
1 Koka
samman crème fraiche, vatten och smulad buljongtärning i en kastrull i ett par minuter. Smaka av med salt och peppar och hackad dill.
1 Ansa
bönorna och koka i lättsaltat vatten, häll av vattnet.
1 Putsa
laxen och fördela bitarna tillsammans med bönorna i en smord eldfast form. Toppa med räkor. Häll såsen över och, peta med en gaffel så att såsen rinner ner överallt. Gratinera strax under ugnens mitt i ca 12–15 minuter.
1 Under
tiden så pressar du potatisen och gör ärtpurén. Koka också de gröna ärterna enligt förpacknings anvisningar.
1 Tag
ut gratängen och toppa med kokta ärter, resterande räkor, ärtskott och citronskivor.
4 600 g djupfryst fisk 1/2 tsk salt 2 krm peppar 1 dl riven ost Sås 500 g räkor (med skal) 2 msk smör eller margarin 3 msk vetemjöl 5 dl mjölk salt och peppar 1/2 dl hackad dill Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Smeta sen röran på brödet och rulla ihop. 11 kokt potatis ½ burk tonfisk ½ dl yoghurt 1 msk sweet chilisås Salt Peppar Basilika 1 tunnbrödMosa potatisen med tonfisken, yoghurten, chilisåsen och kryddorna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.