Krämig lax- och räkgratäng
Hemmets Journal
Hemmets Journal
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • laxfiléer 175 g styck
  • 1500 g oskalade räkor
  • 12 dl crème fraîche
  • 11 dl vatten
  • 1.5 smulad fiskbuljongtärning
  • 10.75 dl hackad dill
  • 11 tsk salt
  • 11 krm svartpeppar
  • 1150 g haricots verts
  • 1 Topping
  • 1250 g gröna ärter
  • 1 ärtskott
  • 1 citronskivor
  • 1 pressad potatis
  • 1 ärtpuré
  • 1 laxfiléer 175 g styck 500 g oskalade räkor 2 dl crème fraîche 1 dl vatten .5 smulad fiskbuljongtärning 0.75 dl hackad dill 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 150 g haricots verts Topping 250 g gröna ärter ärtskott citronskivor Serveras med pressad potatis ärtpuréSkala och dela potatisen i mindre bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Skala räkorna. Tag undan halva mängden till topping.
  • 1 Koka samman crème fraiche, vatten och smulad buljongtärning i en kastrull i ett par minuter. Smaka av med salt och peppar och hackad dill.
  • 1 Ansa bönorna och koka i lättsaltat vatten, häll av vattnet.
  • 1 Putsa laxen och fördela bitarna tillsammans med bönorna i en smord eldfast form. Toppa med räkor. Häll såsen över och, peta med en gaffel så att såsen rinner ner överallt. Gratinera strax under ugnens mitt i ca 12–15 minuter.
  • 1 Under tiden så pressar du potatisen och gör ärtpurén. Koka också de gröna ärterna enligt förpacknings anvisningar.
  • 1 Tag ut gratängen och toppa med kokta ärter, resterande räkor, ärtskott och citronskivor.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.