Lax i krämig sås med hummersmak
www.hemtrevligt.se
www.hemtrevligt.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 600 g laxfilé
  • 11 dl vatten
  • 13 msk hummerfond
  • 11 dl crème fraîche
  • 12.5 dl mellangrädde
  • 12 tsk fransk senap
  • 11 st knippa dill
  • 12 msk röd stenbitsrom
  • 1 cayennepeppar
  • 1600 g laxfilé 1 dl vatten 3 msk hummerfond 1 dl crème fraîche 2.5 dl mellangrädde 2 tsk fransk senap 1 st knippa dill 2 msk röd stenbitsrom cayennepepparSkär laxfilén i fyra bitar. Vispa samman vatten, fond, crème fraiche, grädde och senap i en låg, vid kastrull.
  • 1 Koka upp såsen och koka ihop ett par minuter. Lägg i laxbitarna och låt sjuda under lock i 7 minuter.
  • 1 Hacka dillen och rör ner tillsammans med rom. Smaka av med cayennepeppar.
  • 1 Lägg en klick rom på varje laxbit och garnera med dill. Servera med pressad potatis.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.