4 4 port pasta (gärna fettucine) 1/2 rödlök 2 morötter 1/2 msk olivolja 1/2 g saffran 1 vitlöksklyfta 2 förp räkor i lake (à 360 g) 1 1/2 dl vispgrädde 1 dl lag från räkorna 500 g passerade tomater salt och peppar Lägg till i inköpslistan
Krydda med salt och svartpeppar. Jag måste erkänna att dagens recept känns mer höst än sommar men med temperaturen de senaste dagarna gör det ju inget med en varm soppa till middag
Rör i räkor, sockerärter och risonin. Toppa grytan med tärnad avokado. Koka risonin enligt anvisning på förpackningen och ställ åt sidan när den är klar
Lägg på sparris, minimorötter, broccoli, bacon, räkor och garnera med en citronklyfta. Mosa potatisen med en stöt och lägg i en klick smör och späd med mjölk till lagom konsistens
Torskrygg medbacon. Nu är det lördag och som vanligt blir det ett recept, måste kolla i morgon hur många år jag har hållit på med detta… det är inte många lördagar jag har missat
Servera gärna med aioli, bröd och ett gott vitt vin. Ikväll blir det fiskgryta med aioli här hemma. Tillsätt saffran, vitt vin, riven vitlök, tomatpuré, krossade tomater, timjan, paprikapulver, lagerblad, cayennepeppar, hummerfond, fiskbuljongtärningar och vatten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.