Pastarätter

Pastarätter

Pasta med tomatsås och burrata

Pasta med tomatsås och burrata

4 burkar hela konserverade tomater, gärna san marzano 1 klyfta vitlök 1 kruka basilika 400 g pasta (t ex tortiglioni) 2 burrata, rumstempererad olivolja salt svartpeppar
Citron- och timjanfrikadeller

Citron- och timjanfrikadeller

Ingredienser Portioner. 4 Tomatsås 1 gul lök 3 vitlöksklyftor 2 msk olivolja 500 g passerade tomater 1 tsk strösocker salt och svartpeppar 4 port pasta, gärna spaghetti Frikadeller 1/2 dl vatten 2 msk ströbröd 1 citron 1/2 kruka timjan ca 420 g blandfärs 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 ägg Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Hummer mac  cheese

Hummer mac cheese

Dela hummern och krossa klorna. Ta ut och strimla köttet från stjärten och plocka ut kött från klorna. Lägg åt sidan
Falsk carbonara

Falsk carbonara

4 port spaghetti 400 g guanciale, kindfläsk (alt bacon eller rimmat sidfläsk) 1-2 klyftor vitlök 120 g pecorinoost (eller parmesanost) 2 ägg 2 äggulor 2 dl vispgrädde 0,5 dl torrt vitt vin 0,5 dl färsk persilja, hackad svartpeppar, nymalen olivolja, till stekning
Pappardelle med svamp, fetaost, dill och citron

Pappardelle med svamp, fetaost, dill och citron

400 g pappardelle 2 bananschalottenlökar, skalade och finhackade 1 röd chilifrukt, finhackad 2 citroner, finrivet skal och saft 0,75 dl olivolja, mild 2 g äggula 150 g fetaost 400 g svamp, t ex skogschampinjoner eller kantareller 1 kruka färsk dill, hackad salt peppar olivolja, till stekning
Klassisk spaghetti carbonara

Klassisk spaghetti carbonara

500 g spaghetti (färsk) 2 förp bacon 4 ägg 1 dl grädde 2 dl parmesanost, riven 2 krm svartpeppar 0,5 tsk salt 4 äggulor
Arcy

Arcy

Pasta amatriciana

Pasta amatriciana

400 g bucatini, eller spaghetti 200 g griskind, eller pancetta 2 burkar hela konserverade tomater, gärna san marzanotomater (à 400 g) 1 dl torrt vitt vin 75 g pecorinoost chiliflakes olivolja salt svartpeppar
Orecchiette con cime di rapa

Orecchiette con cime di rapa

Condividi. Orecchiette con cime di rapa. Ingredienti per 4 persone. Altre informazioni. 400g di orecchiette. 5 filetti di acciuga sott’olio
Pasta med tonfisk och citron

Pasta med tonfisk och citron

400 g spaghetti 1 förp tonfisk i olja 2 klyftor vitlök 1 gul lök (stor) 1 peperoncini 1 dl små kaprisbär 30 g rucolasallad 0,5 citron 1,5 dl parmesanost, finriven salt svartpeppar, nymalen olivolja