Pastarätter

Pastarätter

Carbonara, Paolo Robertos recept

Carbonara, Paolo Robertos recept

Koka upp välsaltat vatten under lock i en kastrull. När vattnet kokat upp lägg genast ner spaghettin och koka den ”al dente” enligt anvisningarna på förpackningen
Pastarosor med lax och spenat

Pastarosor med lax och spenat

1 st gul lök. 13 st vitlöksklyftor. 1300 g färsk spenat. 11 msk olivolja. 1200 g kallrökt lax i skivor. 1250 g färska pastaplattor
Mac and cheese med panko

Mac and cheese med panko

Ingredienser Portioner. 4-6 500 g makaroner 1 l mjölk 6 msk smör 3/4 dl vetemjöl 1 riven, liten vitlöksklyfta 1 tsk dijonsenap 2 krm cayennepeppar 1 tsk salt 150 g riven lagrad cheddarost 150 g parmesanost eller gruyère 1 dl panko (asiatiskt ströbröd) Lägg till i inköpslistan
Köttfärsgratäng med makaroner

Köttfärsgratäng med makaroner

Ingredienser Portioner. 4 4 port pasta (gärna macaronetti) 500 g blandfärs 1/2 msk olja salt peppar 390 g pastasås basilika 4 ägg 2 dl mjölk 2 krm salt 2 krm peppar 1 dl riven ost (gärna prästost) 1/2 förp plommontomater (à 500 g) Lägg till i inköpslistan
Baconpasta med spenat

Baconpasta med spenat

Ingredienser Portioner. 4 1 rödlök 2 förp klippt bacon (à 140 g) 4 port pasta (gärna radiatori) 200 g färsk spenat 2 1/2 dl matlagningsgrädde Att ha hemma 1 tsk olja 2 dl mjölk 2 tsk majsstärkelse salt peppar Lägg till i inköpslistan
Salami e ricotta con rucola

Salami e ricotta con rucola

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Pastan 3 msk olivolja 1 st gul lök 1 paket salami 400 gram pasta 2 dl vitt vin 2 dl grönsaksbuljong 3 msk smör 80 gram ruccola 2 klyfta(or) vitlök 1 st röd chili Tillbehör 1 st parmesanost , riven 1 bit(ar) ricottaost Köp receptet
Kycklinglasagne med mozzarella och basilika.

Kycklinglasagne med mozzarella och basilika.

500 g kycklingfärs olivolja till stekning 150 g arrabbiatasås på burk 400 g krossade tomater ½ dl ketchup 3 dl creme fraiche ½ dl vatten 250 g färska lasagneplattor 125 g mozzarellaost pinjenötter ½ kruka basilika salt & peppar Servera med en sallad av
Snabbnudlar med vitlök, chili och parmesan

Snabbnudlar med vitlök, chili och parmesan

Ingredienser Portioner. 1 1/2 vitlöksklyfta 1 krm chiliflakes 1 1/2 msk olja 2 msk smör 1 paket snabbnudlar (85 g) 2 1/2 dl vatten 1/2 dl finriven parmesanost Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5