En riktigt krämigoch god räkpasta. Denna krämiga räkpastan är en favorit jag har. På bilden ser ni en enkel pasta medräkor som är kryddad med bland annat vitlök och citronpeppar
Skala räkornaoch skär fisken i kuber. Hetta upp och smaka av med salt, cayennepeppar och ev mer vin, strö över persilja och servera med en klick aioli och ett mustigt bröd
4 900 g fast potatis 2 morötter 1/2 purjolök 1 röd paprika 360 g räkor i lake 1 msk olja 1 dl vitt matlagningsvin 1 msk majsstärkelse 2 dl spad från räkorna 2 dl vispgrädde 2 portionsbitar lax (à 140 g) salt cayennepeppar 1 ask färsk dill (à 20 g) Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Risotton ska vara krämigoch lite lös i konsistensen. Servera i djupa tallrikar eller skålar och toppa med resten av räkorna, rucolasallad och lite extra parmesanost
Glöm inte att matsortera skal från ingefära, lök och morot samt rester från koriander och lime för en mer hållbar matlagning, och njut av dina krämiga nudlar
Fräs vitlök, chili ochsaffran i en vid kastrull med olja. Kärna ur och finhacka chilin. saffran. Fintärna tomaterna och strimla fint paprika, fänkål och zucchini
Det sista du gör är att tillsätta räkorna, dom får inte bli sega. Denna gången blev det en laxsoppa. Krydda med timjan, salt och peppar och ringla över lite tomatpuré
Riset ska ha lite tuggmotstånd inuti kärnan, men kännas mjukt ochkrämigt i övrigt. Välj ett riktigt bra risottoris, så blir den sådär härligt krämig som en riktigt äkta risotto ska vara
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.