800 g
stora räkor med skal, färska eller upptinade frysta
2
schalottenlökar
1 klyfta
vitlök
1 dl
olivolja
500 g
fänkål
0,5 g
saffran
2 tsk
vitvinsvinäger
salt
svartpeppar
400 g
tagliatelle, alt annan bandpasta
2 msk
persilja, finhackad
800 g
stora räkor med skal, färska eller upptinade frysta 2 schalottenlökar 1 klyfta vitlök 1 dl olivolja 500 g fänkål 0,5 g saffran 2 tsk vitvinsvinäger salt svartpeppar 400 g tagliatelle, alt annan bandpasta 2 msk persilja, finhackad
Koka upp lättsaltat pastavatten under lock i en kastrull. Toppa medräkoroch strö över lite persilja. Blanda försiktigt ner räkorna i tomatsåsen utan att röra om (för att undvika att bitar av stjärtskal blandas med i såsen)
4 4 port pasta (gärna fettucine) 1/2 rödlök 2 morötter 1/2 msk olivolja 1/2 g saffran 1 vitlöksklyfta 2 förp räkor i lake (à 360 g) 1 1/2 dl vispgrädde 1 dl lag från räkorna 500 g passerade tomater salt och peppar Lägg till i inköpslistan
Värm utan att det börjar koka (då blir räkorna sega) och vänd samman med den nykokta pastan. Aaah, som en ljuv liten klump i magen ligger den här goda och förvånansvärt mustiga pastan nu, och vi konstaterar ännu en gång belåtet att det är värt att koka nam-nam på sina räkskal
Blanda pastanmed såsen och tillsätt citronsaften, hälften av ruccolan samt de soltroakde tomaterna. Koka pastan i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen
Blanda runt och smaka av med salt, peppar. Hetta upp en panna och fräs chili, vitlök, tomatpure, tomater och lägg sedan ner räkornaoch fräs dem någon minut
Vänd i den nykokta pastan, persiljan ochräkorna. Koka pastan efter förpackningens anvisningar. Alexandra berättar att hon älskar att göra den för den känns lyxig med ny skalade räkor, tomaterna gör den krämig och parmesanen ger ytterligare en lyx känsla
Jag bjöd på den här lyxiga pastarätten. Smaka av med salt och vitpeppar. Hade spaghetti idag och strödde på räkorna istället för att blanda ner dem, gör vilket som
Krämig pastamed sparris, spenat ochräkor. Lägg upp pastan på tallrik, häll över såsen och avsluta med att riva parmesanost och strö på pinjenötter och basilika
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.