Blanda ihop saften från en lime med olivolja, salt och peppar och ev chilipulver. Ett väldigt gott och enkelt tillbehör nu när värmen börjar komma är mangosalsa
Dumpling med räkor, lax, lime och chiliPortioner. Finhacka räkor, chili och koriander. Dela laxen i grova bitar och mixa i en matberedare tillsammans med saften och skalet från limen samt salt och ägg
Ingredienser Portioner. 4 400 g kycklingfärs 1 paket won ton-plattor (skins) eller Goyza (finns frysta i asiatiska butiker) alt gör din egen dumplingdeg 1 ägg 2 vitlöksklyftor 3 cm riven färsk ingefära 1 msk finhackad koriander 1 röd chili salt Till servering hoisinsås Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Lägg stora blad av savoykål i botten och sedan dumplingsmed kycklingfärs. Använde den till alla dumplingsmed kycklingfärs men sedan stekte jag de med svamp, vilket kanske då inte kallas dumplings men blev så otroligt gott
Dumplingsmed fläskfyllning och en smakrik sallad till. Men jag gjorde tvärtom mot receptet och ånga först mina dumplings i min bambuångkorg och sedan stekte jag dem så de fick en krispig yta
Den serverades då tillsammans med tomatmarinerad lax, och det var verkligen gott tillsammans. Dock väntade jag med att lägga i persiljan tills alldeles innan jag ställde fram salsan på bordet
Då medräkfyllning kanske. Strödde också rikligt med koriander över både dumplingsoch dipsås. Vik upp kanterna över fyllningen och pressa ihop dem med varandra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.