Dumpling

Dumpling

  • 36 Recept
Pot Sticks/Stekta dumplings

Pot Sticks/Stekta dumplings

Detta är min fusion av Kinas dumplings får smaker av älg och kantareller. Ställ din dumplings så den står stadigt, tryck till den
Dumplings med tre såser

Dumplings med tre såser

Dumplings1. Ånga dina dumplings i en för ändamålet avsedd bambukorg (bambyvapeur) i ca 3–5 minuter. vetemjöl
Dumplings med färs och ingefära

Dumplings med färs och ingefära

35 st Fyllning 3 blad kinakål 500 g fläsk- eller nötfärs 1 dl hackad salladslök 2 msk hackad ingefära 1 tsk salt 1 tsk strösocker 1 msk soja några droppar sesamolja 1 msk potatismjöl Dumplingdeg 3 dl hett/varmt vatten 7 dl vetemjöl 1 - ca 2 msk rapsolja (till stekning) Dippsås 4 msk japansk soja 3 msk strösocker 4 msk risvinäger 2 tsk riven, färsk ingefära 1 finhackad vitlöksklyfta 2 tsk sesamolja ev finhackad chili Lägg till i inköpslistan
Vegetariska dumplings till lunch

Vegetariska dumplings till lunch

Idag lagade jag vegetariska dumplings till lunch. I tidningen serverades en rödkålssallad med koriander till dumplingsen och det tror jag hade blivit ett perfekt tillbehör
Dumplings med lax och spenat

Dumplings med lax och spenat

När jag var i McLeod Ganj i Indien, där Dalai Lama och exil tibetaner bor, åt jag ofta momos som var en tibetansk variant på dumplings
Steamed buns

Steamed buns

Lös jästen i vattnet och tillsätt socker, olja och salt. Blanda mjöl och bakpulver och blanda ned i vätskan
Dumplings med två fyllningar

Dumplings med två fyllningar

Smaksätt av med finhackad chili och servera såsen till dina dumplings. 1grön chili, finhackadDumplingsdegArbeta ihop mjöl, vatten och salt till en fast deg. Dela degen i 25–30 delar, arbeta med handflata och tumme ut till små runda dumplingsdegplattor
Dumpling "potstickers" med gurksallad

Dumpling "potstickers" med gurksallad

1 förp gyozaplattor, tinade (finns i frysen på asiatisk livs). Fyllning4 dl vitkål, finhackad 1 purjolök, finhackad (liten) 350 g fläskfärs 3 msk japansk soja 1 msk färsk ingefära, finriven 2 klyftor vitlök, finrivna 2 tsk sesamolja olja, till stekning
Tommys dumplings med fläskfärs

Tommys dumplings med fläskfärs

Tommys dumplings400 g fläskfärs 2 bananschalottenlökar 1 grön chilifrukt 1 msk fisksås 2 tsk sesamolja 2 klyftor vitlök 1 citron 2 msk färsk persilja 2 förp wontondeg
Dumplings med het dippsås

Dumplings med het dippsås

Deg4,5 dl vetemjöl 2 dl vatten. 1Fyllning1 morot 2 salladslökar 0,5 habanero, chili 1,5 dl jordnötter 2 klyftor vitlök 2 msk tamarisoja eller japansk soja 2 msk fisksås 350 g nötfärs 0,5 limefrukt
Dumplings med räkor

Dumplings med räkor

1Dumplingfyllning. 1,25 kg vetemjöl. 14 dl hett vatten, ca 50 grader. 400 gram skalade räkor. 10,5 purjolök
Victors dumplings

Victors dumplings

Deg400 g vetemjöl special 216 g vatten, kokande 7 g salt. 1Fyllning - svamp och kål200 g blandad svamp (t ex, champinjoner, shiitake och ostronskivling) 100 g savoykål 2 salladslökar 2 klyftor vitlök 4 cm färsk ingefära 1 msk sesamolja 2 msk japansk soja 1 msk olivolja
Vietnamesiska rispappersrullar

Vietnamesiska rispappersrullar

Ett perfekt krispigt snacks är vietnamesiska rispappersrullar som dippas i en pikant sås. I lördags träffades tjejerna hemma hos mig
Lyckade dumplings med räkor

Lyckade dumplings med räkor

Jag gjorde dumplings igår och de blev faktiskt lyckade. För det var ganska pilligt att få ihop dumplingsen till små paket
Dumplings

Dumplings

Helt klart en favorit från det kinesiska köket hos oss är dessa små gobitar, dom är lätta att göra och det går ganska snabbt om man köper färdiga Dumplingsblad, här vek vi dom ungefär som en Ravioli och man ser ganska snabbt hur mycket fyllning ett blad klarar av