Jennie Walldén

Jennie Walldén

  • 128 Recept
Stekta rispappersdumplings med chili- och koriandersås

Stekta rispappersdumplings med chili- och koriandersås

Dumplings. 1 förp rispapper (à 340 g) 250 g salladskål, finhackad 1 morot, finhackad 0,5 purjolök, finhackad 1 klyfta vitlök, finriven 2 tsk färsk ingefära, riven 450 g kycklingfärs, eller annan färs du gillar 3 msk japansk soja 1 msk sesamolja vitpeppar
Så gör du egen sushi!

Så gör du egen sushi!

6 dl sushiris (rundkornigt) 6 dl vatten 1 dl risvinäger 0,5 dl strösocker 2 msk mirin (eller 2 msk vitt vin + 1 msk strösocker) 2 tsk salt 4 ark nori (noriark (sjögräsark)) 400 g lax (rå lax, gärna av typ salma eller fröya) 0,5 gurka 2 avokador 50 g wasabi 1 dl sesamfrön, rostade 1 dl japansk soja 1 dl inlagd ingefära (gari (picklad ingefära)) 1 dl majonnäs 1 msk sriracha sushimatta, att rulla sushin i
Glasnudelwok med kyckling

Glasnudelwok med kyckling

250 g glasnudlar 500 g kycklingfilé 4 klyftor vitlök, finhackade 4 salladslökar, skurna i 3 cm stora bitar bitar 1 spetspaprikor, strimlad 3 blad salladskål, tunt strimlade 1 morot, hyvlad med potatisskalare 60 g böngroddar, färska 1 dl salta jordnötter, grovhackade 1 knippe färsk thaibasilika (gärna från asiatisk livs) 1 knippe färsk koriander (gärna från asiatisk livs) salt neutral rapsolja, att steka i
Sesamnudlar med honungskyckling

Sesamnudlar med honungskyckling

500 g kycklinglårfilé. 12 msk japansk soja. 11 msk honung. 11 tsk riven ingefära. 11 klyfta vitlök, riven
Thailändsk gryta med kycklingfärs och citrongräs

Thailändsk gryta med kycklingfärs och citrongräs

300 g risnudlar 3 klyftor vitlök, finhackade 4 cm färsk ingefära, finhackad 1 gul lök, finhackad 500 g kycklingfärs 1 citrongräs, finhackad 1 burk kokosmjölk [400 g] 1 msk koncentrerad kycklingfond 2-3 msk fisksås 2 tsk farinsocker 2-3 röda chilifrukter, skivade 1 limefrukt (rivet skal och pressad saft) 1 knippe thaibasilika neutral rapsolja (att steka i) salt
Kycklinggryta med röd currysås

Kycklinggryta med röd currysås

1 gul lök, stor 600 g kycklinglårfilé 1 aubergine, stor 1 röd paprika 1 citrongräs 3 klyftor vitlök 4-5 cm färsk ingefära 4 msk röd currypasta 2 burkar kokosmjölk (à 400 ml) 3 msk fisksås 2 msk farinsocker 1 limefrukt, finrivet skal + saft 1 kruka färsk koriander neutral matolja, till stekning 4 port jasminris, kokt
Sticky chicken med coleslaw

Sticky chicken med coleslaw

8 kycklinglår, gärna med skinnet kvar. 1Sås1 dl sweet chilisås 0,5 dl ostronsås 0,5 dl ketchup 2 msk flytande honung 2 msk japansk soja 1 msk fisksås 2 klyftor vitlök, rivna 1 msk färsk ingefära, riven 0,5-2 msk sriracha (beroende på hur hett du gillar) 1 limefrukt, pressad saft
Koreansk street toast

Koreansk street toast

4 skivor formbröd. 1smör och neutral rapsolja att steka i. 12 ägg. 12 msk + 3 msk riven vitkål. 12 msk riven morot
Asian egg fried rice

Asian egg fried rice

400 g tofu extra fast 5 msk japansk soja 1 klyfta vitlök, riven 0,5 msk strösocker 4 ägg 6 dl japanskt ris, kokt kallt (eller jasminris) 3 klyftor vitlök, hackade 0,5 broccoli, bruten i små buketter 1 morot, hackad 3 salladslökar, skivade 2 tsk ingefära, riven 1 röd chilifrukt, tunt skivad 2 dl gröna ärtor 2 tsk sesamolja rapsolja, till stekning 1 msk sesamfrön, rostade
Bibimbap på entrecôte med chilipicklad gurka

Bibimbap på entrecôte med chilipicklad gurka

200 g nötkött, i lövtunna skivor, t ex entrecôte 1,5 msk japansk soja 1 msk strösocker 2 tsk sesamolja 1 msk vitt vin 2 klyftor vitlök, rivna 5 cm purjolök, tunt skivad 4 dl koreanskt ris (eller japanskt ris) 20 rädisor, delade i kvartar 3 dl kimchi (hemgjord eller färdigköpt) 4 ägg gochujang (koreansk chilipasta)
Thai drunken noodles

Thai drunken noodles

300 g risnudlar (breda) 8 klyfta vitlök (mycket men gott. ) 3 röda chilifrukter (mindre om du inte vill ha så mycket hetta) 300 g kycklinglårfilé neutral matolja, att steka i 4 salladslökar 1 broccoli (liten) 1 dl ostronsås 2 msk fisksås 1 msk kinesisk soja, eller thailändsk 1 msk strösocker 2 dl thaibasilika (eller holy basil)
Asiatiska salladsrullar med knaperstekt fläskfärs

Asiatiska salladsrullar med knaperstekt fläskfärs

600 g fläskfärs 5 cm färsk ingefära 2 klyfta vitlök 1 tsk chiliflakes 3 msk mörkt muscovadosocker 3 msk fisksås 1 limefrukt, saft och skal 1 dl färsk koriander, stjälkarna neutral olja, att steka i
Vietnamesiska sommarrullar

Vietnamesiska sommarrullar

12 stora vietnamesiska rispapper. 10,25 isbergssalladshuvud, rivet i bitar. 1150 g glasnudlar, kokta och avrunna
Wrap med currykyckling och mangosalsa

Wrap med currykyckling och mangosalsa

1 gul lök, tunt skivad (liten) 500 g kycklinglårfilé, skuren i mindre bitar 2-3 tsk curry mango krydda 1 dl crème fraîche 1 msk ketchup 250 g fryst mango, tinad 1 salladslök, tunt skivad 1 kruka färsk koriander, blad plockade och stjälkar hackade 1 tsk vitvinsvinäger 1 tsk strösocker 1 huvudsallad 0,5 gurka, urkärnad och tärnad 4-6 libabröd, eller stora tortillabröd smör, till stekning salt peppar
Fläskfilé Africana

Fläskfilé Africana

Putsa fläskfilén och skiva i 2,5 cm skivor. Salta och peppra och bryn i smör på båda sidor. Lägg upp på ett fat och ställ åt sidan
Rebellpasta med frasig parmesankyckling

Rebellpasta med frasig parmesankyckling

400 g spaghetti 100 g smör 5 klyftor vitlök, finhackade 4 tsk gochugaru (koreanska chiliflakes, eller 50/50 paprikapulver och vanliga chiliflakes) 2 msk japansk soja 2 msk ostronsås (eller teriyakisås för vego) 1,5 dl parmesanost, riven (+ mera att toppa med) 2 salladslökar, tunt skivade