Ingredienser Portioner: 4 400 g kycklingfärs 1 paket won ton-plattor (skins) eller Goyza (finns frysta i asiatiska butiker) alt gör din egen dumplingdeg 1 ägg 2 vitlöksklyftor 3 cm riven färsk ingefära 1 msk finhackad koriander 1 röd chili salt Till servering hoisinsås Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken?
I denna djungel av olika Dumplings så har vi nu kommit till den öppna kinesiska varianten som kallas Shu mai (siumai) Det finns en lång historia om denna lilla munsbit och den finns i alla asiatiska länder under liknande namn med liknande fyllningar
Koka upp en stor kastrull med ett par dl vatten i botten, tag ett durkslag gnid in lite olja med hushållspapper, lägg upp dumplingsarnamed lite mellanrum, lägg ner i kastrullen och lägg ett lock på, låt ångkoka några minuter
Denna gången blev det kyckling i hoisinsås med pak choi, ingefära, paprika, rödlök och vitlök. Hetta upp en stekpanna med olja och fräs kycklingen på hög värme, lägg sedan över på en tallrik
En liten bit torkad ingefära. Låt den svalna, lägg i kycklingen och låt det stå i ett dygn. Och koka upp den i ca 5 min. Lägg sedan i kycklingen och låt koka i ca 15 min ( tills kycklingen är genomkokt )
Krydda med salt och peppar. Pensla runtom med hoisinblandningen. Grönsaksblandningen blev riktigt god och den färska ingefäran gjorde att kycklingen fick lite lagom sting
Fläskfärsdumplingsmed vitkål ochingefära. Mixa vitlök, chili ochingefära. Dumplings är så förbannat gott och så även färska vårrullar och thailändska kycklinggrytor
dumplingsplattor. Blanda ingefäraoch räkor med soja, kinesisk sesamolja och vitpeppar. Servera dumplingarnapå små tallrikar med skuren bok choy, gräslök, sojasås och lite sesamolja
Jag ser kvällens rätt – citronstoppad kyckling – som en kollision mellan en klassisk söndagsmiddag med gräddsås och en lite modernare kyckling med inslag av ingefära
Blanda den med den rivna ingefäran, oljan och sojan. Smaka av och krydda ev mer med salt och peppar. Marinaden är godast till kyckling som sen grillas, men det funkar även med tex karréskivor eller fläskfilé
Kyckling serverades med ugnsrostade rotfrukter och en sås med apelsin ingefära. Rör samman honung, rapsolja, saft och skal från halva apelsinen, vitlök, salt och peppar och blanda med rotfrukterna
Med smaker av wasabi, ingefäraoch soya kan jag lova alla er sushi ätare att ni kommer älska detta. Färgen blev lite tråkig men det hade man kunnat pigga upp med lite gröna koriander blad eller något annat med färg
Ta ut och krydda med örtsalt och malen svartpeppar. Men när alla smakerna som gifter sig så passar den söta kanelen helt perfekt in med det syrliga, heta i rätten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.