Dumplings med lax och lamm
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 förp dumplingsdeg
  • 1400 g lax, finhackad
  • 13 tsk pepparrot, färskriven
  • 11 msk färsk koriander, hackad
  • 11 äggvita
  • 11 salladslök, hackad
  • 12 tsk riven ingefära
  • 11 tsk soja
  • 1 salt
  • 1 fisksås
  • 1400 g lammfärs
  • 13 tsk ingefära, riven
  • 11 chilipeppar, hackad
  • 13 salladslökar, hackade
  • 11 msk koriander, hackad
  • 1 jordnötsolja, till stekning
  • 10,5 dl dumplingsås
  • 11 msk thaisoja
  • 10,5-1 chilipeppar
  • 1 sallad
  • 1 picklad lök
  • 1 picklad chili
  • 1 srirachasås
  • 1 Ångade laxdumplings400 g lax, finhackad 3 tsk pepparrot, färskriven 1 msk färsk koriander, hackad 1 äggvita 1 salladslök, hackad 2 tsk riven ingefära 1 tsk soja salt fisksås
  • 1 Stekta lammdumplings400 g lammfärs 3 tsk ingefära, riven 1 chilipeppar, hackad 3 salladslökar, hackade 1 tsk soja 1 msk koriander, hackad jordnötsolja, till stekning
  • 1 Dippsås0,5 dl dumplingsås 1 msk thaisoja 0,5-1 chilipeppar
  • 1 Servering sallad picklad lök picklad chili srirachasåsFörbered genom att hacka och riva ingredienserna. Lägg alla ingredienser för lammfyllningen i en bunke och laxfyllningen i en annan. Häll över soja och fisksås och blanda väl. Lägg ut och fördela färsen på rundlar av dumpingsdeg. Pensla vatten på kanten på degen och förslut så att det blir tätt. Stekt lammdumplings på medelvärme i ca 5 minuter. Man kan om man vill hälla lite vatten i pannan och lägga på locket, låt dumplingen ånga sista minuten. För att ångkoka laxdumplings, börja med att sticka hål i plastfolie och täck botten på en ångbåt av bambu. Detta för att de inte ska fastna när man tar upp dom senare. Ställ sedan bambu-ångbåten över en bottenskyla av kokande vattnet och ånga i ca 20 minuter. Blanda dumplingssåsen med thaisoja och hackad chilipeppar för hetare smak. Serveras på salladsbädd med inland rödlök och chilipeppar. Toppa med lite srirachasås.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.