1 Servering
sallad picklad lök picklad chili srirachasåsFörbered genom att hacka och riva ingredienserna. Lägg alla ingredienser för lammfyllningen i en bunke och laxfyllningen i en annan. Häll över soja och fisksås och blanda väl. Lägg ut och fördela färsen på rundlar av dumpingsdeg. Pensla vatten på kanten på degen och förslut så att det blir tätt. Stekt lammdumplings på medelvärme i ca 5 minuter. Man kan om man vill hälla lite vatten i pannan och lägga på locket, låt dumplingen ånga sista minuten. För att ångkoka laxdumplings, börja med att sticka hål i plastfolie och täck botten på en ångbåt av bambu. Detta för att de inte ska fastna när man tar upp dom senare. Ställ sedan bambu-ångbåten över en bottenskyla av kokande vattnet och ånga i ca 20 minuter. Blanda dumplingssåsen med thaisoja och hackad chilipeppar för hetare smak. Serveras på salladsbädd med inland rödlök och chilipeppar. Toppa med lite srirachasås.
Servera laxen tillsammans med kokt potatis, citrongräddsås och sallad. Smaka av med lite salt och peppar och riv i citronskal och smaka av med citronsaft
Vi köper alltid Salma Lax i ochmed att man kan äta den rå utan förberedelser. Det kommer bli en relativt lugnt helg och jag ska försöka hinna med det jag sällan hinner i veckorna, nämligen städa
Den är dessutom himla nyttig medlaxen, spenaten och sötpotatisen. Skär sötpotatisen i klyftor, lägg i en ugnsform och ringla över olivolja, salta och peppra och krydda med franska örter eller liknande
Vill du inte ha lax så går det bra med någon vit fisk. 500 g laxfile salt & peppar 250 g skogschampinjoner, delade 3 vitlöksklyftor, skivade 70 g färsk spenat 200 g körsbärstomater Basilika - och västerbottenssås. - Läs hela inlägget här 500 g laxfile
Vill du ha en krispigare yta på laxen så kan du panera den med panko ( Asiatisk ströbröd, finns blad asiakiska produkter i affärerna ) ger en jätte fin och krispig yta
laxen en fräsch, vårig fänkålssallad med en frisk och örtig kall. g färsk laxsidamed skinn, urbenad. basilika och gräslök slät i en mixer eller med en stavmixer
Servera lax soppan nu och toppa med aioli, räkor och lite dill. Tycker det blir godare att toppa med. Gjorde en laxoch räksoppa idag och den blev riktigt god
Idag blev det varmrökt laxmed färskpotatis, kokt sparris och en romsås till middag. 2 dl creame fraiche (34%)½ hackad gul lök½ burk röd rom (40g)Rör runt och låt stå kallt innan servering
Hacka tomater och oliver, blanda med fetan. Salta och peppra laxen, fördela fetablandningen i snitten. Klipp lite färsk timjan över och servera med en gryn- eller bönsallad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.