Lägg köttet i en så liten ugnsform som möjligt och täck med lock eller aluminiumfolie. Skär i skivor eller kuber och servera som underbart krispigt och smakrikt tilltugg till öl eller vin
Lägg köttet i en så liten ugnsform som möjligt och täck med lock eller aluminiumfolie. Skär i skivor eller kuber och servera som underbart krispigt och smakrikt tilltugg till öl eller vin
Confiterade anklår med rödbetor, chévreost och baconinfuserade puylinseranklårankfettkryddor (t ex rosmarin, vitlök)kokta rödbetorchévre i grova smulorpuylinserbacon (gärna från Bondens i Hötorgshallen)Packa anklåren tätt i en kastrull, häll på ankfettet och eventuella kryddor
Nej vad säger ni, ska vi inte ta och köra på medsenap till skinkan vi bjöd på igår. Håkan svor lite extra när han steg in i hallen i kväll, det var nämligen han som fick motvind på hemvägen, Anki fick däremot rulla hem i både medvindoch nedförsbacke - somliga har det förspänt
Blanda de olika senapssorternamed skalet från apelsin, honung och rom. Lägg upp i fin burk och låt gärna stå något dygn för att apelsinsmaken ska komma fram
Enkel senapskräm. Den har stått 2 veckor i rumstemperatur och sedan 2 veckor i kylskåp. Vill du läsa mer om probiotika och prebiotika så finns det massor på nätet om du googlar, jag har lyssnat på många av 4healths podavsnitt som handlar om vår tarmflora, där pratar de mycket om probiotika. Grillade korv till och gjorde en senapskräm på hälften majonäs, hälften creme fraiche, 2 tsk av någon senap du gillar och lite salt
Lägg i en burk, helst med patentlock så att luften kan pysa ut när jäsningen sätter igång. TipsTänk på att det är viktigt att använda ekologiska råvaror så att det finns naturliga mjölksyrebakterier på dem och att använda jodfritt salt som inte tar död på de goda bakterierna
Vispa äggulor, dijonsenapoch vitvinsvinäger med harsyreoljan och smaka av med salt och vitpeppar. Ett riktigt fylligt vin med många mörka bär som blåbär och svartavinbär i både smak och doft, kraftfullt och fruktsyrigt så det förslår och riktigt, riktigt bra till den grillade fläsksidan
Krydda med salt och peppar. Skär i bitar eller klyftor (fortfarande med skalet kvar). Det här är en väldigt god middag som mycket passar både till nyår, fest och bröllop
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.