Idag kom jag i alla fall till skott och blandade ihop en skål med het och välsmakande kimchi. Den blev väldigt het, men ju längre den fick stå till sig i kylen, desto mer balanserad blev hettan och till middagen var den mildare, så låt den gärna stå ett halvt eller helt dygn innan den äts
Den är gjord på nektar från kokosblomman som sedan fermenterats och blandats med havssalt. Den har en lite sötaktig smak, vilket gör att jag inte har med något sött i receptet
Packa i en glasburk eller kruka med lock, tryck ner ordentligt så att vätskan står över grönsakerna. Använd då mineralvatten eller vatten från egen brunn)Dela 1 kg salladskål på mitten, ta bort botten och skär 3 cm breda strimlor. Mixa vitlök, ingefära, salt, päron och 1 dl vatten till en jämn smet. Blanda kålen med smeten och massera in det under 3 min
Inte nog med att det är supernyttigt för magen, dessutom är det billigt och underbart gott. med. den stå ytterligare en månad i kylskåp och sen kan du fördela surkålen i mindre
salt och svartpeppar. nachochips. Tillbehör gräddfil nachochips koriander. 2 röda chili, skivade. 2 tsk spiskummin. 1 lime, skal och saft. Chili con carne600 g nötfärs 1 gul lök, hackad 2 klyftor vitlök, hackade 2 röda chili, skivade 2 msk tomatpuré 2 tsk spiskummin 2 tsk oregano 2 tsk rökt paprikapulver 400 g krossade tomater 400 g färdigkokta svart bönor på burk 2 dl coca cola 4 dl utspädd oxbuljong olja salt och svartpeppar. Avokadosalsa3 ätmogen avokado 1 lime, skal och saft 1 knippe koriander salt och svartpeppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.