Har ni sett reklamerna från COOP på tvn där Lotta Lundgren lagar mat för under 80 kronor till fyra personer, det brukar gå undan, vara lättlagat och ser frestande gott ut
Jag har inte lagat så mycket etnisk mat, men nu blev jag inspirerad av en god vän som hade tillrett en Aloo Gobi, en indisk rätt med potatis och blomkål
Hej. Jag måste verkligen anstränga mig för att hålla ihop just nu alltså. Det är inte det lättaste att försöka rodda ett spirande matföretagande (vilket det här ju verkar bli – helt crazy
Aloo gobi som betyder “potatis blomkål” är namnet på en av de mest populära rätterna i Indien. Denna fantastiska gryta kan tillagas på många olika vis och är lika ljuvlig att serves med ris eller chapatibröd
När den indiska familjen kommer på besök gäller det att imponera lite med sina matlagningskonster. Det är alltid roligt att komponera och klura på olika sorters rätter som passar alla i familjen
Antal portioner. 4 500 g potatis av fast sort 2 msk matolja 1 gul lök i 4 klyftor 3 skalade vitlöksklyftor 2 cm färsk ingefära, grovt hackad 1-2 grön chili i bitar 1 msk pressad citron 3 kryddnejlikor 1 lagerblad 2 hela kardemummakapslar 1 tsk gurkmeja 1 kanelstång salt 1 tsk garam masala färsk koriander• Skala, skär potatisarna i bitar
I södra Indien blev jag kär i den här curryn som man äter till frukost i Masala Dosa. Dosa är som crepes som görs av rismjöl och malda linser som får fermentera över natten innan man steker tunna, lite syrliga, frasiga pannkakor
Världens enklaste och snabbaste lunch, speciellt om det gömmer sig lite kokt potatis i kylen. Med indiska kryddor piffas potatisen till - och förtjänar därför namnet aloo
1. Wash the potatoes. Peel off skin and cut big potatoes in half. Prick each potato with fork 2-3 times. (this makes potatoes tender faster when frying and also help absorb flavor in curry sauce later)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.