En grekisk pyttipanna är inte alls lik den skolmatspyttipanna vi är vana vid. Denna rätt görs helt i ugn och består av klyftpotatis, fläskfilé och grönsaker
Dagens lunch går på grekiskt tema. Det känns som att jag behöver lite variation i alla julsmaker just nu så jag hoppas denna grekiska pyttipanna ska ge just det
Med lite enkla förberedelser stod middagen snart på bordet idag. Eftersom man använder marinaden när man tillagar allt i ugnen gör det att den blir väldigt god och nästan som buljongkokt
Förra helgen gjorde jag Grekisk pyttipanna och bjöd på när vi hade vänner här. När jag sedan skulle ha tjejmiddag hos mig i onsdags, så bjöd jag på rätten igen och hade då gjort lite justeringar
Idag ligger det till så här, att det är en dagen efter dag. Dagen efter en mycket bra heldag med inspiration, matlagning, planering, diskussion, nystartspepp, havsbris och sedan mer mat, dryck, badtunna, stjärnhimmel och avslutningsvis lite för lite sömn
Foto. Tina Fallgren. Jag bakade de här bröden till julafton och de blev uppskattade. De kräver få ingredienser men mycket tid för jäsning, men har du tiden så är det definitivt värt det
När vi var i Grekland åt vi en sån sjukt god klyftpotatis, ugnsbakade eller friterade, vet inte riktigt men dom var så in i bombens goda med riktigt krispig yta, smak av oregano, citron och ljuvlig olivolja
Blanda smör och mjöl till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, 24 cm i diameter, med löstagbar kant
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.