I en av de där matlagningsfilmerna med Lotta lagade hon till en indisk blomkålsgryta med potatis och tomater, AlooGobi hette den och där fick vi minsann både matnyttigt tips och ett gott skratt
Aloogobi som betyder “potatis blomkål” är namnet på en av de mest populära rätterna i Indien. 4 stora eller 6 mindre portioner aloogobi. Färsk koriander 4 stora eller 6 mindre portioner aloogobi
Aloo Tikki är från början en nordindisk rätt som åts som "snack"/mellanmål och serverades av de traditionella dhabas (typisk gatumat = street food kan man säga)
Antal portioner. 4 500 g potatis av fast sort 2 msk matolja 1 gul lök i 4 klyftor 3 skalade vitlöksklyftor 2 cm färsk ingefära, grovt hackad 1-2 grön chili i bitar 1 msk pressad citron 3 kryddnejlikor 1 lagerblad 2 hela kardemummakapslar 1 tsk gurkmeja 1 kanelstång salt 1 tsk garam masala färsk koriander• Skala, skär potatisarna i bitar
Med indiska kryddor piffas potatisen till - och förtjänar därför namnet aloo. Världens enklaste och snabbaste lunch, speciellt om det gömmer sig lite kokt potatis i kylen
1. Wash the potatoes. Peel off skin and cut big potatoes in half. Prick each potato with fork 2-3 times. (this makes potatoes tender faster when frying and also help absorb flavor in curry sauce later)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.