Aloo Gobi - Spiced Cauliflower and Potatoes
Amy's piece of cake
Amy's piece of cake
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Aloo Gobi - indisk potatis- och blomkålsgryta (ca 4 port)
  • 1 medelstor blomkål, skär i lagom stora buketter
  • 2 msk olja
  • 1/2 tsk spiskummin
  • en nypa asafoetida/hing (om du har, annars det fungerar bra utan)
  • 1/2 tsk gurkmeja (pulver)
  • 1 medelstor lök, finhackad
  • en bit ingefära, finhackad/riven
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade/rivna
  • 2 stora tomater, hackade
  • 2 tsk malen koriander
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1/2 tsk amchur (mangopulver), om du har annars det fungerar bra utan
  • 4 medelstora potatisar, skurna i medelstora bitar
  • 2-2,5 dl frysta gröna ärtor
  • röd chilipulver, efter smak (valfritt)
  • 1 tsk garam masala
  • salt, efter smak
  • Till garnering: 5 kvistar koriander eller persilja, hacka
  • English
  • Aloo Gobi (servings approx. 4)
  • 1 medium cauliflower, cut to bite size florets
  • 2 tbsp oil
  • 1/2 tsp cumin seeds
  • a pinch of asafoetida (if you have otherwise it works fine without)
  • 1/2 tsp turmeric powder
  • 1 medium onion, finely chopped
  • 1 inch ginger, minced
  • 3 cloves garlic, minced
  • 2 large tomatoes, chopped
  • 2 tsp coriander powder
  • 1 tsp cumin powder
  • 1/2 tsp dry mango powder (Amchur), if you have otherwise it works fine without
  • 4 medium sized potatoes, diced
  • 1 cup frozen green peas
  • red chili powder, to taste (optional)
  • 1 tsp garam masala
  • salt, to taste
  • For garnish: 5 sprigs cilantro or parsley, chopped

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.