Jag älskar indisk mat. Det är ett jättebra kök för oss som är vegetarianer. Kan nog lugnt påstå att baljväxter smakar som allra bäst när de serveras på indiskt vis
Skölj linserna väl i flera vatten. Värm oljan i en stor panna. Lägg i senapsfrön och vindaloo curry. Tillsätt ingefära och vitlök när senapsfröna börjar sprätta och stek 30 sekunder
För att de inte ska bli geggiga fyller man dem ofta med den här torra potatiscurryn, som innehåller stekta råa linser som blir härligt knapriga mot den mjuka potatisen
Aloo gobi som betyder “potatis blomkål” är namnet på en av de mest populära rätterna i Indien. Denna fantastiska gryta kan tillagas på många olika vis och är lika ljuvlig att serves med ris eller chapatibröd
När den indiska familjen kommer på besök gäller det att imponera lite med sina matlagningskonster. Det är alltid roligt att komponera och klura på olika sorters rätter som passar alla i familjen
Har ni sett reklamerna från COOP på tvn där Lotta Lundgren lagar mat för under 80 kronor till fyra personer, det brukar gå undan, vara lättlagat och ser frestande gott ut
Blanda snabbt samman ingredienserna till mördegen, margarin, socker, mjöl. Klappa ut mördegen med mjölad hand, så den täcker botten i en bakpappersklädd långpanna (30x40 cm) och går upp drygt 1 cm på kanterna av pannan
Jag har inte lagat så mycket etnisk mat, men nu blev jag inspirerad av en god vän som hade tillrett en Aloo Gobi, en indisk rätt med potatis och blomkål
Ljuvlig vegetarisk curry med potatis och kikärter som serveras med halloumi och spenat. Receptet är från Lotta Lundgrens kokbok Om jag var din hemmafru
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.