Antal portioner. 4 500 g potatis av fast sort 2 msk matolja 1 gul lök i 4 klyftor 3 skalade vitlöksklyftor 2 cm färsk ingefära, grovt hackad 1-2 grön chili i bitar 1 msk pressad citron 3 kryddnejlikor 1 lagerblad 2 hela kardemummakapslar 1 tsk gurkmeja 1 kanelstång salt 1 tsk garam masala färsk koriander• Skala, skär potatisarna i bitar
Aloo gobi som betyder “potatis blomkål” är namnet på en av de mest populära rätterna i Indien. 4 stora eller 6 mindre portioner aloo gobi. Färsk koriander 4 stora eller 6 mindre portioner aloo gobi
Aloo Tikki är från början en nordindisk rätt som åts som "snack"/mellanmål och serverades av de traditionella dhabas (typisk gatumat = street food kan man säga)
I en av de där matlagningsfilmerna med Lotta lagade hon till en indisk blomkålsgryta med potatis och tomater, Aloo Gobi hette den och där fick vi minsann både matnyttigt tips och ett gott skratt
Jag har inte lagat så mycket etnisk mat, men nu blev jag inspirerad av en god vän som hade tillrett en Aloo Gobi, en indisk rätt med potatis och blomkål
Ljuvlig vegetarisk curry med potatis och kikärter som serveras med halloumi och spenat. Receptet är från Lotta Lundgrens kokbok Om jag var din hemmafru
) Häll i grönsakerna och låt grytan koka upp igen och sänk därefter värmen och låt puttra 20 – 25 minuter, tills grönsakerna är mjuka. Låt puttra till spenaten har vissnat, ca 2 – 3 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.