Indisk aloo gobi
alltommat.se
alltommat.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • ris, gärna basmati
  • 1 potatis
  • 1 blomkål
  • 1 gula lökar
  • 1 curry
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 tomater
  • 1 rapsolja, salt, nymald svartpeppar
  • 1 yoghurt, turkisk
  • 1 korianderGör så här: Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skala och skär potatisen i ca 2 x 2 cm stora bitar. Bryt blomkålen i buketter. Skala och grovhacka löken. Stek potatis, blomkål och lök i 2 msk olja i en gryta. Tillsätt curryn och låt den steka med i 2–3 min. Häll över 4 dl vatten och tillsätt buljongtärning, 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Låt koka under lock ca 10 min. Tärna tomaterna. Blanda ner dem i grytan och sjud utan lock ca 5 min. Servera grytan med ris, yoghurt och koriander.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.