Stek biffarna med måtta så det inte torkar ut. Det som är bra att tänka på när man gör biffar eller köttbullar av älg är att det är ett mycket magert kött och kan lätt bli lite torr så ett tips är att inte använda så mycket ströbröd i smeten samt lägg i lite grädde (mjölk går väl också bra men hallå… gissa vad som blir bäst
1 st liten gul lök eller 3 st schalottenlökar ca 25 g smör att steka i 200 g kantareller eller annan svamp 200 g färska champinjoner 1 msk kalvfond 3 dl vispgrädde ev
Älgfärsbiffar. Festligt god mat med smaker från skogen. Älgfärsbiffar. Servera med svartvinbärsgelé. Lägg potatisarna med den skårade sidan uppåt i en ugnssäker form
Smaka av med salt och peppar. 1 schalottenlök100 g champinjoner1 dl vitt vin4 dl grädde1 msk kalvfondknappt 1 tsk kinesisk sojasalt, pepparFinhacka löken och fräs mjuk i lite smör
Någon vanlig, gul kantarell och några rödgula trumpetsvampar följde med i korgen också. Det här går inte supersnabbt och kanske inte något du svänger ihop en vardag med hämtning på förskola/skola, hämtning och lämning på diverse aktiviteter osv
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.