Utsökt recept på smakrik och mör vildsvinsstek med smak av timjan, rosmarin och vitlök. Till köttet stekte jag rotfrukter och av stekskyn gjorde jag en smakrik sås med persilja, köttbuljong och svartvinbärsgelé
Älgstek1 kg älgstek benfri salt peppar 1 morot 1 gul lök 0,5 purjolök 3 msk tomatpuré 2 lagerblad 1 kvist timjan 6 enbär 0,5 l vatten smör, att bryna i
Rör samman älgfärsen med osten och 1 msk fond samt salt, peppar,potatismjöl, ägg och vatten. Forma till biffar och stek på medelvärme tills de blivit genomstekta, knaperstek baconet i bitar
Se till att inte bara färsen och grädden är så kall som möjligt, utan även matberedaren. Låt även den stå en stund i frysen eller kylen innan du börjar för att förhindra att färsen blir för varm, vilket kan leda till att smeten separerar