Vilt?

Vilt?

Viltfärslimpa med bacon

Viltfärslimpa med bacon

500 gram viltfärs. 14 msk ströbröd. 11,5 dl grädde. 12 ägg. 13 msk riven gul lök. 11 krm svartpeppar. 11,5 tsk salt
Vildsvin med rotfrukter och sås

Vildsvin med rotfrukter och sås

Utsökt recept på smakrik och mör vildsvinsstek med smak av timjan, rosmarin och vitlök. Till köttet stekte jag rotfrukter och av stekskyn gjorde jag en smakrik sås med persilja, köttbuljong och svartvinbärsgelé
Per Morbergs älgstek med kantarellsås

Per Morbergs älgstek med kantarellsås

Älgstek1 kg älgstek benfri salt peppar 1 morot 1 gul lök 0,5 purjolök 3 msk tomatpuré 2 lagerblad 1 kvist timjan 6 enbär 0,5 l vatten smör, att bryna i
Mormor Esters älggryta med porter och bär

Mormor Esters älggryta med porter och bär

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 2 st gul lök 4 st morötter 2 st palsternacka(or) 1,2 kg älgkött , skuret i grytbitar 2 msk Mat & Bak smör 2 msk rapsolja 7 dl vatten 6 msk viltfond 1 flaska(or) porter 2 tsk salt 1 krm svartpeppar 4 st lagerblad 1 msk enbär , mortlade 0,25 kruka(or) färsk timjan , 5 kvistar, plus lite till servering 2 dl vispgrädde 5 msk messmör 1 msk lingonsylt , el
Baconlindad älgfärslimpa

Baconlindad älgfärslimpa

Älgfärslimpa1200 g älgfärs, finmalt 2 ägg (stora) 2 dl grädde 5 msk ströbröd 1 gul lök 4 krm svartpeppar 4 krm salt 1 msk persilja 5 msk bostongurka bacon 2 dl lingon 1 dl strösocker

Viltgryta med svamp

Bryn köttet i en het stekgryta med matolja, eller använd en stekpanna och lägg över köttet i en vanlig, större kastrull

Viltgryta på älg

1. Gör i ordning en kryddpåse med kryddorna. 2. Bryn köttet i smöret, salta, peppra och lägg det i en kastrull tillsammans med kryddpåsen
Viltkebabspett

Viltkebabspett

400 g viltfärs av hjort, älg, rådjur eller vildsvin. 13 msk ströbröd. 14 msk mjölk. 11 st gul lök riven
Älgfärsbiffar

Älgfärsbiffar

Rör samman älgfärsen med osten och 1 msk fond samt salt, peppar,potatismjöl, ägg och vatten. Forma till biffar och stek på medelvärme tills de blivit genomstekta, knaperstek baconet i bitar
Börges Rysargryta med älg

Börges Rysargryta med älg

1 kg grytbitar av älg. 11 paket bacon. 12 stora gula lökar. 11 stor morot. 13 dl vatten. 13 dl rött vin
Älggryta på farmors vis

Älggryta på farmors vis

500-600 g älggrytbitar putsade och skurna i tärningar. 2 msk smör. 1 st gul lök grovt hackad
Revbensspjäll på vildsvin

Revbensspjäll på vildsvin

2 kg vildsvinsspjäll. 6 st vitpepparkorn. 2 st lagerblad. 1 tsk salt. 3 msk vatten. 2 msk tomatpuré