Fräs i smör på medelhög värme. Krydda med salt och vitpeppar. Färsbiffar i tomatsås, 4p och en matlåda. Blanda 500 g färs med 1 msk hoisinsås, 1 krm spiskummin, salt och svartpeppar. Koka upp en burk med körsbrstomater, 1 dl vatten, 1/2 köttbuljongtärning, 1 msk sweet chilisås, salt och peppar. Slå såsen över biffarna ställ in i ugn på 200 C, ca 15 minuter. 500 g färs med. 1 msk hoisinsås,. 1 msk sweet chilisås
Jag gjorde som jag brukar, ost och tomat på korvskivor i ugnen, men den här gången gjorde jag en enkel gratängsås och hällde över korven med klassiska smaker till korv som bostongurka, senap och ketchup
Smaka av med salt och peppar, lägg slutligen i dillen (hackad). Gratinerad hummer medsmakriksås2 st förkokta humrarTill gratingeringen. Låt sjuda i cirka 10 minuter, ta av såsen från värmen och blanda ner osten och äggulorna. Häll därefter över såsen och gratinera hummern på 200 grader på övervärme tills den fått färg
Fräs baconet och blanda i hackad lök och strimlad purjolök och låt det fräsa med lite. Blanda crème fraiche med mjölk, majonnäs, sambal oelek och de pressade vitlöksklyftorna
Det här är en riktigt god och lite lyxig glutenfri lasagne med en smakrikköttfärssås som får puttra ihop extra länge och med en vitsås som får extra piff och smak med både parmesan och getost
Jag använde glutenfri fusilli av majs, men det går bra med vilken sorts pasta som helst. Jag hade äggulor över efter att ha gjort fröiga kex (recept kommer senare), så det passade bra att knåpa ihop en god sås av dem till pastan
Smaka av med salt och eppar och låt sjuda tills såsen tjocknat något. Slå på grädde och chilisås. På fredag blir det en festlig fläskfilé med bulgursallad och fetaostsås
Såsen jag gjort är en whiskeysåsmed mycket god och balanserad smak. Den smakar inte alkohol utan harnrökigheten från whiskeyn och god smak från alla kryddor jag låtit koka med
Den första rätten blev alltså en kebabtalltik, den andra rätten blev en mera traditionell stek som jag serverade med en god sås av den kryddiga köttsaften som bildades under tillagningen i vakumpåsen
Dock så hade jag inte så mycket att säga till om egentligen eftersom L begärde kött när jag pratade med honom i telefonen och W ropade detsamma i bakgrunden
Stek biffarna på ganska hög värme, några minuter per sida, i rikligt med smör. Sås. Låt koka upp och lägg i biffarna och låt dem puttra med tills de är genomstekta
Panerad fisk med kokt potatis, ärtor och denna goda sås. Jag fullkomligt dränker tallriken medsåsen. Servera såsen kylskåpskall, så börja med att göra den och ställ in den i kylen medan det andra går klart
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.