Mat & recept Älgfärsbiffarmedkantarellsås och kokt potatis. Låt stå medan du skalar potatisen. Under tiden blandar du färs, ägg och senap med ströbrödsblandningen
Servera biffarna tillsammans med kokt (pressad) potatis, lingon och kantarellsås. Forma och stek rejäla pannbiffar på medelhög värme med smör eller margarin så de får fin färg
Älgfärsbiffarmedkantarellsås, potatismos och rårörda lingenOrsaken var helt enkelt att jag hade potatis kvar i kylen som behövde ätas upp och en skvätt grädde som också var på väg att gå ut
Smaka av med salt och peppar och låt såsen långsamt koka ihop på svag värme. Så här gör du. 15 minuter. Stek de färska kantarellerna i lite smör så att vätskan i svamparna reduceras (eller om du har frysta - tina dem i rumstemperatur
Den avnjöts tillsammans med älgryggbiff och potatisgratäng. I veckan gjorde jag en kantarellsås som verkligen blev kanongod och som jag som sagt svängde ihop på en vardagkväll (så ni förstår hur lätt och snabb den är)
Den här kantarellsåsen serverade jag tillsammans med tjälknöl och potatisgratäng. Det är många som söker recept med svamp nu och i synnerhet kantareller
Sila skyn från grönsakerna, och smaksätt kantarellsåsenmed några matskedar. Högrev med ben är en billig och god köttbit, men kräver rätt lång tillagningstid
Stek biffarna med måtta så det inte torkar ut. Det som är bra att tänka på när man gör biffar eller köttbullar av älg är att det är ett mycket magert kött och kan lätt bli lite torr så ett tips är att inte använda så mycket ströbröd i smeten samt lägg i lite grädde (mjölk går väl också bra men hallå… gissa vad som blir bäst
Det här är ett LCHF-recept på kantarellsås och det här funkar egentligen med vilken ätbar svamp som helst, för grunden är i stort sett densamma för alla svampsåser
Börja med att lägg svampen i en torr stekpanna och värm tills allt vatten är borta. Något som hör sommaren till för mig är kantarellsås av nyplockad svamp och detta var just vad vi åt igår
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.