Min Kokbok

Min Kokbok

Tortellini med svampsås.

Tortellini med svampsås.

Stek några minuter i smör och slå därefter på grädden. Låt koka upp och sjud därefter några minuter. Du behöver (för två portioner)
Ädelostbiffar med spetsad svampsås

Ädelostbiffar med spetsad svampsås

Det tar ca 15-20 minuterTillsätt rom och låt småputtra några minuter. Happy Lillörda. Vilken vecka. Så mcket att stå i just nu inför vår resa till Ghana på söndag
Svampsås till fläskkarré

Svampsås till fläskkarré

Bryn smöret och stek svampen gyllenbrun under några minuter. Låt såsen puttra tills den tjocknar på svag värme i cirka 30 minuter, rör då och då
Svampsås

Svampsås

Ja, då var det söndag igen då. Jag tycker att helgerna bara rinner ifrån mig. Och inte blir det bättre av att man är hängig och har ont i halsen
Biff med grönpepparsås och klyftpotatis med timjan

Biff med grönpepparsås och klyftpotatis med timjan

Tillaga potatisen i mitten av ugnen, ca 15 minuter. Låt fettet tystna och bryn sedan biffarna på medelvärme, ca 2 minuter per sida. Lägg dem i en ugnssäker form och fortsätt tillagningen i ugnen ca 5 minuter. Rör ner 1 1/2 dl vatten i stekpannan tillsammans med kalvfond, minifraiche, senap och ketchup. Tillsätt extra grönpeppar och låt såsen sjuda under omrörning, ca 3 minuter. 2 dl minifraiche
God filé i grönpepparsås

God filé i grönpepparsås

Låt puttra några minuter och smaka ev av med salt, peppar, och mer grönpeppar. Låt dra, helst någon timme och stek sen ca 3 min på var sida
Oxfile med grönpepparsås

Oxfile med grönpepparsås

Klyftoptatisen va inne i 45 min på 225 grader. Du behöver till ca 5 dl sås1 rödpaprika1 gul lök2 dl oxfond om du har på tärming eller hemmagjord ELLER ( jag hade 3 msk konc oxfond på flaska +2 dl vatten)3 dl grädde1 tsk grönpeppar1 tsk rosepeppar1 msk madeira vinen skvätt soya för färgen. Tillstätt grädden och låt koka 5 min
Ryggbiff med ugnsbakad potatis och grönpepparsås

Ryggbiff med ugnsbakad potatis och grönpepparsås

Koka potatisen i 12 minuter. Skeda sedan över lite utav citron- och vitlöksmarinaden över varje potatis och baka i ugnen i 20 min på 200 grader. Ca 3 minuter på varje sida i stekpannan på hög värme
Fläskfilé med Bacon i Grönpepparsås

Fläskfilé med Bacon i Grönpepparsås

Häll på vinet på köttet och baconen och låt det stå och puttra i några minuter. Häll på grönpepparsåsen i samma stekpanna som det andra och låt det stå och puttra under lock i ca 10 minuter. Använd dessa 10 minuter till att duka och göra en fräsch grönsallad
Biff i grönpepparsås

Biff i grönpepparsås

Fräs lök och morötter sakta i en stekpanna med smör, ca 10 minuter. 1Tillsätt köttet och koka under lock, ca 10 minuter
Konjak- och grönpepparsås

Konjak- och grönpepparsås

Ingredienser Portioner. 4 1/2 gul lök 1 msk smör 1 tsk vetemjöl 1/2 dl rött vin 2 msk kalvfond på flaska 2 dl crème fraiche 2 msk konjak 1 msk grönpeppar i lag Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Ryggbiff med grönpepparsås och parmesanpotatis

Ryggbiff med grönpepparsås och parmesanpotatis

Därefter fick potatisen gratinera i ugnen ca 20 minuter på 225° till dess att de fått fin färg. Köttet skivade jag, kryddade med salt och svartpeppar och stekte på medelhög värme cirka 2-3 minuter på varje sida
Rostasfilé med grönpepparsås

Rostasfilé med grönpepparsås

Stek köttet i varm stekpanna med matfett, ca 3 minuter sida. Tillsätt hackad grönpeppar, grädde, senap, kalvfond och låt såsen koka i 3 minuter