Det tar ca 15-20 minuterTillsätt rom och låt småputtra några minuter. Happy Lillörda. Vilken vecka. Så mcket att stå i just nu inför vår resa till Ghana på söndag
Tillaga potatisen i mitten av ugnen, ca 15 minuter. Låt fettet tystna och bryn sedan biffarna på medelvärme, ca 2 minuter per sida. Lägg dem i en ugnssäker form och fortsätt tillagningen i ugnen ca 5 minuter. Rör ner 1 1/2 dl vatten i stekpannan tillsammans med kalvfond, minifraiche, senap och ketchup. Tillsätt extra grönpeppar och låt såsen sjuda under omrörning, ca 3 minuter. 2 dl minifraiche
Klyftoptatisen va inne i 45 min på 225 grader. Du behöver till ca 5 dl sås1 rödpaprika1 gul lök2 dl oxfond om du har på tärming eller hemmagjord ELLER ( jag hade 3 msk konc oxfond på flaska +2 dl vatten)3 dl grädde1 tsk grönpeppar1 tsk rosepeppar1 msk madeira vinen skvätt soya för färgen. Tillstätt grädden och låt koka 5 min
Koka potatisen i 12 minuter. Skeda sedan över lite utav citron- och vitlöksmarinaden över varje potatis och baka i ugnen i 20 min på 200 grader. Ca 3 minuter på varje sida i stekpannan på hög värme
Häll på vinet på köttet och baconen och låt det stå och puttra i några minuter. Häll på grönpepparsåsen i samma stekpanna som det andra och låt det stå och puttra under lock i ca 10 minuter. Använd dessa 10 minuter till att duka och göra en fräsch grönsallad
Ingredienser Portioner. 4 1/2 gul lök 1 msk smör 1 tsk vetemjöl 1/2 dl rött vin 2 msk kalvfond på flaska 2 dl crème fraiche 2 msk konjak 1 msk grönpeppar i lag Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Därefter fick potatisen gratinera i ugnen ca 20 minuter på 225° till dess att de fått fin färg. Köttet skivade jag, kryddade med salt och svartpeppar och stekte på medelhög värme cirka 2-3 minuter på varje sida