Lägg i en smord ugnssäker form och pensla med smör. Ställ åt sidan, med lock på. Gjorde sedan älgfärsbiffar, klassisk hasselbackspotatisoch en GRYM rödvinssås
Någon vanlig, gul kantarell och några rödgula trumpetsvampar följde med i korgen också. men med lite förberedelser funkar det med även om jag skulle föreslå det till en helgmiddag, gärna söndag
Älgfärsbiffar. Jag hade först inte en aning om vad jag skulle göra med älgfärsen och fick improvisera med smaker jag trodde skulle fungera ihop och det blev faktiskt en bra kombination
Platta till sist ut "bollarna" med en stekspade så att de sjunker ihop lite. Knäck äggen i en bunke och vispa i grädden, vänd ner kryddorna och till sist ströbrödet, låt stå och svälla en stund
Servera medhasselbackspotatis, champinjonsås, svartvinbärsgele samt någon god sallad. Börja med att finhacka timjan och riv osten på rivjärnets grova sida
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.