Vegansk svampsås
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 600 gram skogschampinjoner eller portabello
  • 13 klyftor vitlök
  • 10,5 gul lök
  • 14 msk olivolja
  • 12 msk vetemjöl
  • 15 dl Imat "som matlagningsgrädde" (Oatly)
  • 13 msk ljus japansk soja
  • 10,5 tärning grönsaksbuljong
  • 12 krm svartpeppar
  • 11 knippe salladslök
  • 12 dl Imat fraiche (Oatly)Skala och hacka lök samt pressa vitlök i en stor kastrull. Tillsätt olivolja och stek på låg värme. Rensa samt skölj svampen. Skär större svampar i bitar. Små svampar kan du behålla hela eller halvera. Tillsätt svampen till löken och stek några minuter till. Rör då och då. Pudra över vetemjölet samt rör ut det. Rör i Imat "som matlagningsgrädde" samt tillsätt soja, grönsaksbuljong och svartpeppar. Låt koka ihop minst 5 minuter. Skölj och strimla salladslöken samt tillsätt den. Rör i Imat fraiche samt smaka av svampsåsen med soja, salt och peppar. Värm upp. Den veganska svampsåsen är klar att serveras.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.