Turkisk baklava med pistage
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Turkisk baklava med pistage

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 8 st baklavabullar
  • 8 ark filodeg eller 1 pkt
  •  
  • Fyllning
  • 175 g smör
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 0,5 - 1,5 dl socker
  • 1 msk kanel
  •  
  • Pensling
  • Ägg
  • Pärlsocker
  •  
  • Topping
  • 8 tsk vit sirap
  • Pistagenötter

Beskrivning

    Börja med fyllningen.
    Blanda ihop smör, kanel, majsstärkelse och socker.
    Värm snabbt nån sekund i micron, fyllningen ska mjukna och bli bredbar, inte smälta.
    Värm ugnen till 200°, över och under värme.
    Bred fyllning över filodegen.
    Rulla sedan ihop den som en kanelbulle och lägg på en plåt med bakplåtspapper eller i bullpapper.
    Fortsätt att göra samma sak med resten av filodegen och fyllningen.
    Pensla bullarna med uppvispat ägg, strö på pärlsocker.
    Grädda frasiga mitt i ugnen i ca 13-15 min.
    Det kommer att rinna ut lite smör från bullarna när dom gräddas.
    Ta ut plåten från ugnen, ringla lite sirap över, strö på pistage.
    Låt baklavabullarna svalna och suga åt sig smöret och sirapen en stund i rumstemperatur.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.