Börja med fyllningen.
Blanda ihop smör, kanel, majsstärkelse och socker.
Värm snabbt nån sekund i micron, fyllningen ska mjukna och bli bredbar, inte smälta.
Värm ugnen till 200°, över och under värme.
Bred fyllning över filodegen.
Rulla sedan ihop den som en kanelbulle och lägg på en plåt med bakplåtspapper eller i bullpapper.
Fortsätt att göra samma sak med resten av filodegen och fyllningen.
Pensla bullarna med uppvispat ägg, strö på pärlsocker.
Grädda frasiga mitt i ugnen i ca 13-15 min.
Det kommer att rinna ut lite smör från bullarna när dom gräddas.
Ta ut plåten från ugnen, ringla lite sirap över, strö på pistage.
Låt baklavabullarna svalna och suga åt sig smöret och sirapen en stund i rumstemperatur.
Det finns redan färdigt tunna degskivor som man använder för att varva med. I går hade jag en väninna från Ljusdal hos mig och då fick jag för mig att jag skulle baka en baklava
Även gott med risoni i soppan. Koka kycklingen med lök, morot, lagerblad, pepparkorn, buljongtärningarna och vitlöksklyftorna i ca 45-50 minuter eller tills kycklingen börjar falla isär. Rensa av köttet och skär i mindre bitar och tillsätt i soppan, låt småputtra i ca 30 minuter och smaka av så du blir nöjd med kryddningen/syran från citronen
Medanbaklavan gräddas gör du sockerlagen. Pensla en långpanna med smör. Stänk vatten på baklavan. Lägg ett filoblad i botten, pensla med smör och fortsätt så med en tredjedel av bladen
Med bättre bilder till så att det blir ett trevligare inlägg. Hur man gör det turkiska riset är en stor efterfrågan här på min blogg så jag tänkte lägga upp recept på det
En jättemustig och god Turkisk gryta fast med fläskkött, receptet kommer från Annamarias matblogg. De verkar ha haft en riktigt rolig dag, önskar jag varit med
Servera som en lätt lunch med en bit bröd eller som en förrätt. Simit- turkisk bagel. Du kan smaksätta soppan med valfria örter som timjan, persilja, oregano, mynta eller basilika
skär baklavan i önskad storlek med en vass kniv. blanda nötterna med en halv deciliter strösocker. stänk lite vatten på baklavan och ställ in den ugnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.