Krossa turkisk peppar i en mortel. Kombinationen lakrits, choklad och salt är svårslagen. Blanda grädde, socker, sirap, kakao och krossade karameller i en kastrull med hög kant
Här kommer ytterligare en variant för alla choklad/lakritsälskare varav jag och Mathias är två. Värm upp smöret så att allt är helt smält och puttrar ganska mycket, rör sen direkt ihop smöret med sockret så att det smälter samman
Blanda grädde, socker, sirap, kakao och de krossade turkisk pepparkaramellerna i en vid gryta. Själv är jag ingen lakritsfantast men efter att en kollega pratat om lakritskolan från chokladfabriken och undrade om inte jag kunde göra något liknande kom jag att tänka på Johannas recept
Köper det när jag vill ha något riktigt gott, både här i Turkiet och hemma i Sverige. Lammen får gå ute och beta sin naturliga föda på ängarna hela sommaren
Lakritskola. Strö över lakritsströssel, eller svarta sesamfrön för både smak och utseende. Slutligen ställdes formen i kylen, förvara den där i minst en timme före uppskärning och provsmakning
Salt ochsvartpeppar. Tänk att ta sig en riktig långpromenad och sen komma hem till en färdig lunch…. På grönsakerna placerade jag ut bitar av ett urbenat kalkonlår och ringlade över en god, kallpressad olivolja
Från vänster Trillingnöt, Chokladkola, Glöggtryffel, Chokladdoppad lakritskola (och några jag inte chokladdoppat, för Kirons skull då han inte är så förtjust i choklad)
De önskade sås på fyra sorters peppar eller mammasås som de säger. Tiden då barnen föredrog att äta något annat än mamma och pappa är för länge sedan förbi
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.