Ingredienser Portioner. 6 1 kg grytbitar av nöt 2 msk smör (extra till stekning) 1 msk tomatpuré 2 msk vetemjöl 1/2 dl balsamvinäger 2 dl kalvbuljong (koncentrerad fond + vatten) 1/2 flaska rödvin (à 75 cl) 2 paket bacon (skivad à 140 g) 200 g champinjoner 2 vitlöksklyftor 1 burk syltlök (à 275 g) salt nymalen peppar Bouquet garni 1 bit morot ett par timjankvistar ett par persiljekvistar 2 lagerblad steksnöre 1 dl grovhackad persilja Till servering kokt potatis Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Nu ska ni få receptet på en riktigt god grytamed fläskfilé och en massa annat gott, passar perfekt att bjuda på imorgon för att avsluta helgen på bästa sätt
Skär lök och morot i mindre bitar och lägg ner i grytan tillsammans med dillstjälkarna. Lägg köttet i en gryta, strö över salt och häll över det kokande vatten så det täcker köttet
Smaka av grytanmed salt och peppar. Stek champinjonerna i smör och lägg i grytan. Om du vill kan du servera grytanmed potatismos, inlagd gurka och vinbärsgelé
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.