Låt bullarna svalna på ett galler. Skär av topparna på bullarna. Fyll bullarna med mandelmassablandningen, lägg på ett lager skivade jordgubbar och spritsa därefter över med vispgrädde
Låt bullarna svalna på ett galler. Skär av topparna på bullarna. Fyll bullarna med mandelmassablandningen, lägg på ett lager skivade jordgubbar och spritsa därefter över med vispgrädde
Här kommer ett recept på några bullar som jag blev tokkär i när jag gjorde dem för första gången. Vet att jag har skrivit detta tidigare men det som skiljer Karlsbaderbullar från klassiska vetebullar är att de är gjorda på en blandning av mördeg och vetedag vilket ger dem en lite fastare och mindre luftig konsistens än klassiska vetebullar
Vänd bullarna igen och häll över kanelglasyren följt av chokladglasyren. Täck över med en kökshandduk och låt bullarna jäsa tills de är dubbelt så stora (ca 1 h). Låt bullarna svalna i 1 minut innan du vänder upp och ner på ugnsformen för att lägga över bullarna på ett serveringsfat
Fluffiga pepparkaksbullar i långpanna,. Börja med fyllningen. Vispa ihop rivet smör med philadelphiaost, pepparkakskrydda och strösocker så den blir riktigt riktigt fluffig och ställ undan
Pensla bullarna med sirap när de fortfarande är varma. Täck med en kökshandduk och låt bullarna jäsa ytterligare 30–45 minuter. Grädda bullarna i mitten av ugnen för ca 10–12 minuter eller tills bullarna har fått en fin ljusbrun yta. Antal ca 12-16 stora bullar